Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΚΕΔΕ για το 2017
Αυτοδιοίκηση

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΚΕΔΕ για το 2017

«To 2017 θα είναι η χρονιά της Αυτοδιοίκησης» επισήμανε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Γιώργος Πατούλης, στην εκδήλωση κοπής πίτας για το νέο έτος, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΚΕΔΕ, παρουσία στελεχών της ΚΕΔΕ, του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της ΠΕΤΑ.

Παρόντες ήταν επίσης ο πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ, Δ. Καλογερόπουλος και ο πρόεδρος της ΠΕΤΑ, Ν. Χιωτάκης.

Ο κ. Γ. Πατούλης τόνισε με δεδομένη τη δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που βρίσκεται η χώρα, η Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να είναι ενωμένη προκειμένου να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της εποχής και να υπερασπίζεται με τον βέλτιστο τρόπο τα συμφέροντα των πολιτών.

«Διαχρονικός μας στόχος είναι μία θεσμικά ισχυρή, λειτουργικά ανεξάρτητη και οικονομικά αυτάρκης Αυτοδιοίκηση με τους πολίτες μπροστά», τόνισε και πρόσθεσε ότι μόνο εάν οι τοπικές κοινωνίες αποφασίζουν, χωρίς κηδεμονίες, για τον τόπο τους θα επιτευχθεί και ο στόχος της εθνικής ανάπτυξης.

Στην ομιλία του υπογράμμισε την ανάγκη να δοθούν στην Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού οι αρμοδιότητες που θα της δώσουν τη δυνατότητα να συμβάλλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών, κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, επισημαίνοντας ότι είναι το επίπεδο διακυβέρνησης που είναι εγγύτερο προς τον πολίτη.

Ολοκληρώνοντας την παρέμβαση του, κάλεσε όλους τους φορείς της Αυτοδιοίκησης να συνεχίσουν και τη νέα χρονιά την εντατική δουλειά, με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet