Κυβερνητικά σχέδια για να «σπάσει» σε μικρότερες περιφέρειες η Β΄ Αθηνών
Αυτοδιοίκηση

Κυβερνητικά σχέδια για να «σπάσει» σε μικρότερες περιφέρειες η Β΄ Αθηνών

Πρόταση για την κατάτμηση της Β΄ Αθηνών, αλλά και του Υπολοίπου Αττικής επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αυγή» η μελέτη που έχει στα χέρια του ο Αλέξης Τσίπρας αποτελείται από τέσσερα σενάρια. Το πρώτο σενάριο προβλέπει τον διαχωρισμό της Β΄Αθήνας σε τέσσερις εκλογικές περιφέρειες/τομείς: Βόρειο, Δυτικό, Νότιο, Κεντρικό. Το Υπόλοιπο Αττικής σε δύο, Ανατολική και Δυτική.

Στο συγκεκριμένο σενάριο, η Α΄ Αθηνών, που ταυτίζεται με τον Δήμο Αθηναίων, δεν θίγεται.

Το δεύτερο σενάριο περιλαμβάνει τον διαχωρισμό της Β΄ Αθηνών σε τέσσερις εκλογικές περιφέρειες/τομείς, ακολουθώντας τη διοικητική διαίρεση της Περιφέρειας Αττικής, ενώ το Υπόλοιπο σε δύο περιφέρειες, κατά τον ίδιο τρόπο. Έτσι, Βόρειος, Δυτικός και Νότιος Τομέας παραμένουν ως έχουν και στο προηγούμενο σενάριο, ενώ στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών προστίθεται και ο Δήμος Αθηναίων, άρα η Α’ εκλογική περιφέρεια της Αθήνας.

Το πιθανότερο, σύμφωνα με την Αυγή είναι το «σπάσιμο» της Β΄ Αθήνας σε τρεις εκλογικές περιφέρειες/τομείς, ενώ το Υπόλοιπο Αττικής σε δύο. Δηλαδή, ο Δήμος Αθηναίων διατηρείται ως εκλογική περιφέρεια Α΄ Αθηνών, προστίθενται όμως οι μεν Δήμοι Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας και Γαλατσίου στον Βόρειο Τομέα και οι δε δήμοι Βύρωνα, Ζωγράφου, Δάφνης Υμμητού, Ηλιούπολης και Καισαριανής, τα λεγόμενα «ανατολικά», προστίθενται στην εκλογική περιφέρεια του Νοτίου Τομέα Αθηνών.

Το τελευταίο σενάριο περιλαμβάνει τον διαχωρισμό της Β΄ Αθήνας σε τρεις εκλογικές περιφέρειες/τομείς όπως και στο προηγούμενο. Διαφέρει ωστόσο στο ότι οι Δήμοι Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας και Γαλατσίου, αντί της εκλογικής περιφέρειας του Βόρειου Τομέα, εντάσσονται σε αυτή του Δυτικού Τομέα.

Με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα που προέκυψαν από τις κάλπες του Σεπτεμβρίου το 2015, από την ανακατανομή των εδρών επηρεάζονται όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα εκτός από το ΚΚΕ και το Ποτάμι, που διατηρούν όλες τις έδρες που καταλαμβάνουν σε Β΄ Αθήνας και Υπόλοιπο Αττικής.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet