Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου: Να γίνει γενναία μείωση στα δημοτικά τέλη
Αυτοδιοίκηση

Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου: Να γίνει γενναία μείωση στα δημοτικά τέλη

Παρέμβαση για το ποσοστό μείωσης των δημοτικών τελών στον Δήμο Γαλατσίου, το οποίο αποφασίστηκε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κάνει η Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου, η οποία ζητεί «γενναία μείωση» στα τέλη.

Συγκεκριμένα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γαλατσίου, εκλεγμένοι με την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, Γρηγόρης Χαραλαμπίδης και Χάρης Βουρδουμπάς επισημαίνουν τα εξής:

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 21ης Οκτωβρίου 2018, μετά από πρόταση της δημοτικής αρχής του κ. Μαρκόπουλου, ορίστηκαν κατά πλειοψηφία τα δημοτικά τέλη για τη χρονιά 2019, περιλαμβάνοντας μείωση του οικιακού συνετελεστή για τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού, κατά 2,1%.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θα τοποθετηθεί ολοκληρωμένα και θα εκδόσει αντίστοιχη ανακοίνωση, τόσο για τα δημοτικά τέλη όσο και για το σύνολο του προϋπολογισμού για τον προϋπολογισμού του Δήμου για το 2019, ο οποίος θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο τις επόμενες μέρες.

Θα θέλαμε μέχρι τότε να κάνουμε κάποια σχόλια.

Η μείωση αυτή, της τάξης του 2,1%, στα δημοτικά τέλη των κατοικιών, λαμβάνει χώρα σε μια εποχή που οι πραγματικές αποδοχές των εργαζομένων και των μικροεπαγγελματιών έχουν μειωθεί ακόμα και μέχρι 50%, με τη μερική απασχόληση να έχει εκτιναχθεί στα ύψη, με τις συντάξεις να έχουν μετατραπεί σε προνοιακά επιδόματα. Σε μια περίοδο που τα νέα ζευγάρια δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν, να ξεκινήσουν την οικογένειά τους, να πραγματοποιήσουν τα σχέδια τους.

Δεν νομίζουμε λοιπόν πως ταιριάζουν πανηγυρισμοί για την ελάχιστη αυτή μείωση, αντιθέτως θεωρούμε ότι είναι πολύ πίσω από τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, των νέων και των συνταξιούχων. Ειδικά αν αναλογιστούμε ότι οι Γαλατσιώτες καλούνται να πληρώσουν κάποια εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο για να καλυφθούν αυτονόητες ανάγκες για καθαριότητα, φωτισμό, πρόσβαση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς (όσους υπάρχουν και οι οποίοι είναι απαράδεκτα λίγοι), αφού πρώτα έχουν πληρώσει κάποια ακόμα εκατομμύρια ευρώ σε φόρους στο κράτος.

Η πολιτική επιλογή και κατεύθυνση και της σημερινής διοίκησης, όπως και των προηγούμενων διοικήσεων, και αντίστοιχα των κομμμάτων που στήριζαν και στηρίζουν αυτές τις παρατάξεις, είναι η λογική της ανταποδοτικότητας, η λογική ότι η «χρήση οποιασδήποτε υπηρεσίας βαραίνει τον χρήστη» και δεν είναι υποχρέωση του κράτους.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα του Γαλατσίου να μην συμβιβαστούν με αυτήν την κατάσταση. Να οργανωθούν και να παλέψουν με βάση τις δικές τους ανάγκες, ανάμεσα στα άλλα, για πραγματικά γενναίες μειώσεις στα δημοτικά τέλη, για να μπορέσει έστω να ανασάνει η λαϊκή οικογένεια.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet