“Λευκές νύχτες για δημάρχους κι εργοδότες…”
Αυτοδιοίκηση

“Λευκές νύχτες για δημάρχους κι εργοδότες…”

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) καταφέρεται κατά “της καινούργιας βιομηχανίας μόδας με τις λευκές νύχτες”, θεωρώντας ότι συνιστά “έγκλημα σε βάρος της οικονομικής λειτουργίας του εμπορίου και των εργασιακών σχέσεων”. Επίσης, καταφέρονται κατά των δημάρχων Αμαρουσίου και Ιλίου, που οργανώνουν “λευκές νύχτες” στις 21 Ιουνίου, ξεκαθαρίζοντας ότι οι εργαζόμενοι στο εμπόριο θα αντισταθούν σε αυτές τις “νεοφιλελεύθερες πολιτικές”. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Η καινούργια βιομηχανία μόδας με τις «λευκές νύχτες», που έχουν αρχίσει να συνδιοργανώνουν διάφοροι δήμαρχοι με διάφορους «παραγοντίσκους» των εμπορικών συλλόγων σε μια προσπάθεια να αναζωογονήσουν υποτίθεται την τοπική αγορά, όχι μόνο είναι μια απάτη σε βάρος των εργαζομένων αλλά και των καταναλωτών, αλλά ουσιαστικά συνιστά έγκλημα σε βάρος της οικονομικής λειτουργίας του εμπορίου και των εργασιακών σχέσεων.

Οι δήμαρχοι Αμαρουσίου και Ιλίου, που θα οργανώσουν εκ νέου «λευκή νύχτα» στις 21 Ιουνίου 2014, δεν είναι πρωτοπόροι. Απλώς είναι «λαγοί» στην εξυπηρέτηση των μεγάλων εμπορικών ολιγοπωλιακών συμφερόντων. Είτε το συνειδητοποιούν, είτε όχι, διοργανώνοντας «λευκές νύχτες» σε συνδυασμό και με την απελευθέρωση της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση των δανειστών, συμβάλλουν στη γενίκευση των λουκέτων των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων και στέλνουν στον καιάδα της ανεργίας χιλιάδες εργαζόμενους εμποροϋπαλλήλους. Είτε το συνειδητοποιούν, είτε όχι, ανοίγουν τον δρόμο στα μεγάλα εμπορικά κέντρα, τα malls και τα εκπτωτικά χωριά, να αρχίζουν να διοργανώνουν και αυτά «λευκές νύχτες», κατά τις οποίες θα καλούνται να εργάζονται απλήρωτοι εμποροϋπάλληλοι μέχρι τις 3.00 τη νύχτα!

Στην ίδια κατεύθυνση και με πρόσχημα πάντα τον τουρισμό, είναι και η επικείμενη υπουργική απόφαση που θα εφαρμόσει τον πρόσφατο μνημονιακό νόμο για την πιλοτική εφαρμογή της ελεύθερης λειτουργίας και τις 52 Κυριακές του χρόνου σε 3 τουριστικές περιοχές, όπου ξαφνικά σε αυτές είναι τα εμπορικά κέντρα της Αθήνας, Πειραιά και άλλων αστικών κέντρων και ας βάλλουν λουκέτο τα καταστήματα σε άλλες γειτονιές και σε άλλους δήμους. Αρκεί ο τζίρος να περάσει στους λίγους και στους μεγαλοκαταστηματάρχες στυλοβάτες της δικομματικής κυβερνητικής σύμπραξης. Όλα αυτά στο όνομα της ανάπτυξης, στο όνομα της «αναζωογόνησης» του εμπορίου και στην εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, την οποία άφησε κληρονομιά ως προς την εφαρμογή της, ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκης σε διάφορους νεοφιλελευθέρους δημάρχους.

Οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο αντιστεκόμαστε σε αυτές τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που τελικά μας έχουν οδηγήσει να είμαστε εργαζόμενοι-λάστιχο, απλήρωτοι, χωρίς δικαιώματα, χωρίς ελεύθερο χρόνο, χωρίς προσωπική – οικογενειακή ζωή, εκβιαζόμενοι να εργαζόμαστε σε λευκές νύχτες κατά τις οποίες οι κανονικοί άνθρωποι κοιμούνται.

ΟΙΥΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet