Μήνυμα ενότητας Γ. Πατούλη σε εκδήλωση για την εισβολή στην Κύπρο
Αυτοδιοίκηση

Μήνυμα ενότητας Γ. Πατούλη σε εκδήλωση για την εισβολή στην Κύπρο

Το χρέος για ενότητα του Ελληνισμού σε κρίσιμες ιστορικές περιόδους όπως αυτές που διανύουμε επεσήμανε ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) Γιώργος Πατούλης, με την ευκαιρία του χαιρετισμού που απηύθυνε στην επετειακή αντικατοχική εκδήλωση για τα 41 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο που διοργάνωσε το «Σπίτι της Κύπρου».

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση 41 χρόνων από την 20η Ιουλίου 1974, οπότε γράφτηκε η μελανότερη σελίδα στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας, που συνδιοργάνωσαν η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΚΟΕ), η Ένωση Κυπρίων Ελλάδας (ΕΚΕ) και τα Κυπριακά Παροικιακά Σωματεία της Αττικής, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, ανέφερε στον χαιρετισμό του ότι «Η σημερινή επέτειος μας ξυπνά μελανές μνήμες αλλά και ενεργοποιεί σκέψεις μας για παραλληλισμό με τις σημερινές ιστορικές συγκυρίες. Ζούμε εποχές κρίσιμες για τον τόπο μας. Βιώνουμε συνθήκες και καταστάσεις πολιτικής αστάθειας. Η οικονομική ύφεση δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για πολιτική αποσταθεροποίηση και σε τέτοιες εποχές είναι που παραμονεύουν οι εξωτερικοί εχθροί για να επωφεληθούν του κενού μίας ισχυρής πολιτικής ηγεσίας που μπορεί να προασπίσει τα εθνικά συμφέροντα και κεκτημένα. Είναι χρέος μας να μην αφήσουμε ούτε το παραμικρό περιθώριο για να γεννηθούν νέοι “Αττίλες”. Είναι χρέος μας να διαφυλάξουμε την εθνική μας κυριαρχία, να προασπίσουμε τα σύνορα της πατρίδας μας, να διατηρήσουμε τη χώρα μας κάτω από την ευρωπαϊκή ομπρέλα».

Κλείνοντας ο κ. Πατούλης, σημείωσε ότι η βίαιη διχοτόμηση και ο εποικισμός της Κύπρου είναι ένα διεθνές πρόβλημα εισβολής και κατοχής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet