Μήνυμα προέδρου ΚΕΔΕ για την Ημέρα κατά του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων
Αυτοδιοίκηση

Μήνυμα προέδρου ΚΕΔΕ για την Ημέρα κατά του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων ο πρόεδρος του ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε:

Η σημερινή παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων που καθιερώθηκε το 1966 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ είναι μία ευκαιρία να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα πως δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτή καμία συμπεριφορά ρατσιστικής βίας και πως πρέπει όλοι να υπερασπιζόμαστε και να στηρίζουμε έμπρακτα την Αρχή της Ίσης Μεταχείρισης.

Η καταδίκη των διακρίσεων δεν πρέπει να γίνεται με λόγια, αλλά με πράξεις. Οφείλουμε όλοι να υπερασπιζόμαστε τις αξίες της Ισότητας, της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης, της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης, αλλά και να εκπαιδεύσουμε τους πολίτες πως το διαφορετικό δεν πρέπει να θεωρείται επικίνδυνο, ή κατώτερο αλλά άξιο γνωριμίας και αποδοχής για τη μοναδικότητά του.

Οι μισαλλόδοξες αντιλήψεις και οι περιχαρακώσεις παραπέμπουν στο χθες και δεν έχουν καμία θέση στη σύγχρονη εποχή.

Ας δυναμώσουμε όλοι τη φωνή μας ενάντια σε τέτοια φαινόμενα και ας είμαστε όλοι πιο δεκτικοί απέναντι στο διαφορετικό, δείχνοντας σεβασμό στο συνάνθρωπό μας, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής ή καταγωγής με στόχο να οικοδομήσουμε μία κοινωνία με ανοιχτούς ορίζοντες, πρότυπο για τα παιδιά μας, μία κοινωνία που όλοι θα θέλαμε να ζούμε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet