Μήνυμα προέδρου ΚΕΔΕ για την 28η Οκτωβρίου: Να εργασθούμε ενωμένοι, πέρα από κομματικές ταυτότητες
Αυτοδιοίκηση

Μήνυμα προέδρου ΚΕΔΕ για την 28η Οκτωβρίου: Να εργασθούμε ενωμένοι, πέρα από κομματικές ταυτότητες

Ως ξεχωριστό ορόσημο για την ελληνική και παγκόσμια ιστορία χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, το έπος του 1940 – 41. Όπως υπογραμμίζει στο μήνυμα του, είναι αναγκαίο στην εποχή μας «να ακολουθήσουμε  το παράδειγμα των ηρώων του 1940. Για το καλό της πατρίδας μας και να εργαστούμε ενωμένοι ως έθνος πέρα από κομματικές ταυτότητες. Η σύγχρονη μάχη χρειάζεται  να έχει στόχο την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας προκειμένου οι νέοι μας να παραμείνουν στην Πατρίδα».

Ειδικότερα ο κ. Γ. Πατούλης επισημαίνει:

Το μήνυμα του Έπους του ‘40 είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ επίκαιρο. Είναι ανάγκη να αναδείξουμε αυτά που μας ενώνουν και όχι αυτά που μας χωρίζουν.

Απαιτείται να λειτουργήσουμε με εθνική ομοψυχία, πέρα από πολιτικά συμφέροντα και προσωπικές επιδιώξεις.

Το 1940 μας ζητήθηκε να παραδώσουμε το δικαίωμά μας να μπορούμε να αυτοπροσδιοριζόμαστε ελεύθερα. Και στην απαίτηση αυτή απαντήσαμε με ένα βροντερό ΟΧΙ.

Προτάσσοντας το στήθος μας οφείλουμε να πούμε και σήμερα όχι σε όλους εκείνους που μας θέλουν να λειτουργούμε χωρίς εθνική ομοψυχία.

Η μάχη για την ανάπτυξη αποτελεί εθνικό στόχο, όπως επίσης εθνικός στόχος πρέπει να γίνει και το στοίχημα οι νέοι μας να παραμείνουν και να εργαστούν στην πατρίδα μας.

Η κρίση και η φυγή τους σε άλλες χώρες πρέπει να σταματήσει. Αυτό θα γίνει μόνο μέσα από  συγκεκριμένες εθνικές πολιτικές πρωτοβουλίες και δράσεις.

Το Έπος του 1940 – 41 υπήρξε ένα ξεχωριστό ορόσημο, όχι μόνο για την ελληνική, αλλά και για την παγκόσμια ιστορία, αφού η αντίσταση των Ελλήνων σημάδεψε καθοριστικά την εξέλιξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. 

Το Έπος του 40 μας κάνει υπερήφανους. Μας εμπνέει και μας διδάσκει. Μας διδάσκει ότι ένας λαός που αγωνίζεται ενωμένος, μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε δυσκολία. Ότι η ελευθερία κερδίζεται με αρετή και τόλμη, με προσπάθεια και θυσίες.

Με αυτογνωσία και φρόνημα. Η ιστορική μνήμη, η γνώση του παρελθόντος και της ιστορίας του, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσει ένας λαός μπροστά.

Ας τιμήσουμε, λοιπόν, τους ήρωες του 1940, αντλώντας από το παράδειγμά τους δύναμη, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία, για να δώσουμε και να κερδίσουμε τις δικές μας μάχες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet