Μαθητές… έδωσαν ζωή στο Πεντελικό
Σύνδεσμοι-Φορείς

Μαθητές… έδωσαν ζωή στο Πεντελικό

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και με την παρουσία πολλών ευαισθητοποιημένων μαθητών, εκπαιδευτικών, πολιτών, εθελοντών, καθώς και αιρετών των Δήμων Μελών, η 1η Εθελοντική Δράση Αναδάσωσης (Μαθητική) για το 2020 που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), στην περιοχή της Νταού Πεντέλης.

Η Αναδάσωση, η οποία έγινε με τη μέθοδο της δενδροφύτευσης βελανιδιών, χαρουπιών και κουκουναριών είχε ως κύριο στόχο την ενίσχυση και τη συμπλήρωση των ήδη αναδασωμένων περιοχών.

Εθελοντές, μαθητές των ιδιωτικών σχολείων Ιονίου Σχολής, Εκπαιδευτηρίων Δούκα και Campion School, ευαισθητοποιημένοι πολίτες και φίλοι του Αττικού περιβάλλοντος όλοι μαζί, με ενθουσιασμό ανταποκρίθηκαν για ακόμη μία φορά στο κάλεσμα του ΣΠΑΠ στηρίζοντας ενεργά την προσπάθεια αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό, φυτεύοντας εκατοντάδες δενδρύλλια στα σημεία που είχαν από πριν υποδειχθεί.

Στην 1η Αναδάσωση του ΣΠΑΠ για το 2020 παρόντες ήταν ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, ο Δασάρχης Πεντέλης, Αθανάσιος Ρέππας, με στελέχη του Δασαρχείου Πεντέλης και η τοπική σύμβουλος Πεντέλης Μαρία Κοσμερίδου.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Βλ. Σιώμος, δήλωσε κατά τη διάρκεια της δράσης: «Υλοποιούμε σήμερα την πρώτη αναδάσωση για το 2020, με τη μέθοδο της φύτευσης δέντρων βελανιδιάς, χαρουπιάς και κουκουναριάς. Είμαστε εδώ στην περιοχή της Νταού Πεντέλης, η οποία έχει στο παρελθόν αναδασωθεί από τον ΣΠΑΠ και σήμερα καλύπτουμε τα όσα ενδεχόμενα κενά υπάρχουν εμπλουτίζοντας τη βλάστηση με νέα δένδρα.

»Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την προσέλευση τόσων περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένων μαθητών και εκπαιδευτικών. Είναι πραγματικά ελπιδοφόρο το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι πολίτες και παιδιά, αγκαλιάζουν κάθε φορά τις δράσεις μας και κατανοούν τη σημαντικότητα της ύπαρξης του δάσους προκειμένου να συγκρατούνται τα νερά της βροχής και να αποφεύγονται καταστροφές και πλημμύρες.

»Εμείς συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση τις προσπάθειες που καταβάλουμε για να επιτύχουμε τον βασικό μας στόχο, που δεν είναι άλλος από το ζωντάνεμα του φυσικού πρασίνου και την ανάπλαση του Πεντελικού και Αττικού περιβάλλοντος, με τις συνεχείς αναδασώσεις και όποια άλλη δράση απαιτείται προκειμένου να επιτύχουμε τον σκοπό μας.

»Η συνεχής ανταπόκριση των πολιτών και η έντονη εθελοντική διάθεση που επιδεικνύουν όλα αυτά τα χρόνια, ενισχύει τη δύναμή μας για να συνεχίζουμε ακόμη πιο εντατικά τις προσπάθειές μας.

»Να συγχαρώ τέλος, όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες, τις εθελοντικές ομάδες, καθώς και τους εθελοντές του ΣΠΑΠ που ήρθαν σήμερα εδώ, στην περιοχή της Νταού Πεντέλης και που κάθε φορά αγωνίζονται μαζί μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet