Μεγάλη πτώση ενοικίων στα Βόρεια Προάστια
Αυτοδιοίκηση

Μεγάλη πτώση ενοικίων στα Βόρεια Προάστια

Συνεχίζεται η πτώση στις τιμές των ενοικίων, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του δικτύου της εταιρείας μεσιτών RE/MAX, ωστόσο προβλέπεται ότι ο ρυθμός υποχώρησης θα περιοριστεί τους επόμενους μήνες.

Η μεγαλύτερη πτώση, 20%, σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2013, καταγράφηκε στον Βόλο και ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 9%, η Καρδίτσα με 8%, η Λάρισα με 7% και η Αττική με 5%. Στον αντίποδα αύξηση τιμών 13% είχαμε στην Πάτρα, ενώ αμετάβλητες παρέμειναν οι τιμές στη Κέρκυρα και τη Λαμία.

Με βάση τα στοιχεία του δικτύου της RE/MAX, στην Αττική η μεγαλύτερη πτώση (6%) παρατηρήθηκε στα Βόρεια Προάστια, με τη χειρότερη (17%) να καταγράφεται στο Παλαιό Ψυχικό και τη Φιλοθέη. Ακολουθεί το Κέντρο της Αθήνας με πτώση 5%, με τη χειρότερη επίδοση (9%) στο Γκάζι. Στον Δήμο Πειραιά η πτώση περιορίσθηκε στο 4%, με τη χειρότερη (11%) στα Καμίνια. Ακολουθούν τα Νότια προάστια με πτώση 2% και με χειρότερη επίδοση στη Ν. Σμύρνη με 15%. Οι τιμές παρέμειναν σταθερές σε μια πλειάδα περιοχών όπως Κολωνάκι, Νεάπολη, Χίλτον, Διόνυσος, Εκάλη, Βριλήσσια, Παπάγου, Νέα Ερυθραία, Κηφισιά, Πειραϊκή, Νέο Φάληρο και Χατζηκυριάκειο.

Σύμφωνα με την έρευνα της RE/MAX, το προφίλ του δημοφιλέστερου ακινήτου διαφέρει από περιοχή σε περιοχή, όμως γενικά μπορούμε να πούμε ότι στις περισσότερες περιοχές της χώρας προτιμώνται τα διαμερίσματα 2 – 3 δωματίων, σχετικά καινούργια ή ανακαινισμένα, σε τιμές που ξεκινούν από μια μέση κατώτερη τιμή 200 ευρώ και μέχρι μια μέση ανώτερη 550 ευρώ.

Στις προνομιούχες περιοχές της Αθήνας (Κηφισιάς, Εκάλης, Πολιτείας, Διονύσου & Γέρακα) προτιμώνται μεζονέτες ή μονοκατοικίες τουλάχιστον 3 υπνοδωματίων, κάτω των 15 ετών από 120 τ.μ και άνω, σε τιμές συνήθως άνω των 500 ευρώ και ανάλογα με την περιοχή, την κατασκευή και το μέγεθος έως 1.500 ευρώ.

Οι ιδιοκτήτες γνωρίζουν πως υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία προσδίδουν αξία στο ακίνητο που τους επιτρέπει να ζητήσουν υψηλότερο ενοίκιο. Μεταξύ αυτών, όπως επισημαίνεται στην έρευνα, είναι η αυτόνομη θέρμανση με Φυσικό Αέριο, τα ενεργειακά εξωτερικά κουφώματα, τα λίγα κοινόχρηστα, και η θέση σε όροφο πάνω από τον 1ο, με πλέον δημοφιλή τον 3ο. Τα επιθυμητά χαρακτηριστικά που σχετίζονται με το ευ ζην και την άνεση είναι το τζάκι, η νεαρή ηλικία του ακινήτου ή η ανακαίνιση που έχει γίνει και η αποθήκη με τη θέση στάθμευσης.

Δείτε τις τιμές ενοικίασης στα Βόρεια Προάστια ανά τ.μ.Τιμές ενοικίασης ανά τ.μ. στα Βόρεια Προάστια

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet