Με τον υπουργό Εσωτερικών συναντήθηκε αντιπροσωπεία του ΠΕΣΥΔΑΠ
Αυτοδιοίκηση

Με τον υπουργό Εσωτερικών συναντήθηκε αντιπροσωπεία του ΠΕΣΥΔΑΠ

Κρίσιμα θέματα που εντάσσονται στον κατάλογο δραστηριοτήτων του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) και εστιάζουν στην προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών συζητήθηκαν σε σύσκεψη αντιπροσωπείας του ΠΕΣΥΔΑΠ με τον υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014 στο γραφείο του υπουργού, ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης και το μέλος της Ε.Ε. Δημοσθένης Σταματάτος, είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν διεξοδικά τον υπουργό για ζητήματα που αφορούν, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συνδέσμου:

  • Στην εφαρμογή του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων στις περιοχές διοικητικής αρμοδιότητας των Δήμων – μελών του ΠΕΣΥΔΑΠ. Στο πλαίσιο αυτό, έγινε αναφορά και στη χρηματοδότηση της δράσης και τα προβλήματα που απορρέουν από την αδυναμία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.
  • Στον προγραμματισμό εγκατάστασης και λειτουργίας κέντρου κομποστοποίησης για την παραγωγή και διάθεση καθαρού κόμποστ από τα κλαδέματα των Δήμων – μελών του ΠΕΣΥΔΑΠ.
  • Στην ανάγκη ολοκλήρωσης του χρηματοδοτούμενου από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» έργου «Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Σχιστού – Περάματος (Γ΄ Φάση)».
  • Στην προώθηση του πρότυπου σχεδίου πράσινης ανάπτυξης, που περιλαμβάνει το σύστημα Φωτοβολταϊκό πάρκο – Αξιοποίηση νερού Ψυτάλλειας – Λιμνοδεξαμενή – Αναδάσωση Όρους Αιγάλεω».

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ τόνισε ότι «Η υποστήριξη του υπουργού στις πρωτοβουλίες του ΠΕΣΥΔΑΠ, μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε για την υλοποίηση απαραίτητων έργων για τους πολίτες – όπως περιγράφονται στον επιχειρησιακό μας προγραμματισμό».

Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, τόνισε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «το ενδιαφέρον του για τα αδέσποτα ζώα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το πλούσιο έργο που υλοποιείται από ένα φορέα της Αυτοδιοίκησης και τέλος αποδέχθηκε την πρόσκληση για επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Ζώων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet