Με τον υπουργό Πάνο Σκουρλέτη συναντώνται τα προεδρεία ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ
Αυτοδιοίκηση

Με τον υπουργό Πάνο Σκουρλέτη συναντώνται τα προεδρεία ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ

Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, θα έχουν τα προεδρεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), αντιπροσωπείες των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (ΠΕΔ),  δήμαρχοι και περιφερειάρχες, την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 και ώρα  01:00 το μεσημέρι. Σκοπός της συνάντησης θα είναι η επίδοση των ψηφισμάτων που έχουν εκδοθεί σχετικά με το νομοσχέδιο «Κλεισθένης Ι».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, με επιστολή του προς όλους τους δημάρχους και τους προέδρους των ΠΕΔ,τους καλεί να είναι παρόντες στη συνάντηση προκειμένου η Αυτοδιοίκηση να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, η παρουσία όλων των αιρετών σε αυτήν την ιστορικής σημασίας διαδικασία είναι απαραίτητη, καθώς έχει ισχυρό ουσιαστικό και συμβολικό χαρακτήρα.

«Δεν πρέπει να λείψει κανείς, προκειμένου να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας στην εκτελεστική εξουσία, ότι δεν θα επιτρέψουμε την απορρύθμιση της Αυτοδιοίκησης και τη διάλυση των Δήμων μας. Επιμένουμε στο αίτημά μας να ξεκινήσει ένας ειλικρινής και ουσιαστικός διάλογος, σε μια βάση όμως ουσίας και περιεχομένου που θα προωθεί την Αυτοδιοικητική διακυβέρνηση. Σύσσωμη η Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ Βαθμού σε ένα ενιαίο μέτωπο δίνει μια μεγάλη ιστορική μάχη. Η απάντησή μας πρέπει να είναι δυναμική. Δεν πρέπει να λείψει κανείς», σημειώνει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Διάλογος από μηδενική βάση το αίτημα της Αυτοδιοίκησης – Συντάσσεται με αυτή τη θέση και η ΠΕΔ Αττικής

Και η ανακοίνωση συνεχίζει:

Το αίτημα για διάλογο από μηδενική βάση, για μια ουσιαστική μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, διαφαίνεται ξεκάθαρα από τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων και των Διοικητικών Συμβουλίων των ΠΕΔ όλης της χώρας, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση. Η συντριπτική πλειονότητα των Περιφερειακών Ενώσεων των Δήμων της χώρας τάσσεται υπέρ της απόσυρσης το νομοσχεδίου και του διαλόγου για την ουσιαστική μετάβαση στην Αυτοδιοικητική Διακυβέρνηση και την αποκέντρωση. 

Σήμερα και η ΠΕΔ Αττικής, παρά τη διαφορετική εισήγηση του προέδρου της, αποφάσισε κατά πλειοψηφία να ζητήσει την απόσυρση το νομοσχεδίου και την έναρξη διαλόγου για τις αναγκαίες αλλαγές.

Ακόμα και σε ελάχιστες περιπτώσεις που δεν ζητείται η απόσυρση του «Κλεισθένη Ι», τίθεται θέμα για αλλαγές προκειμένου να επιτευχθεί η ενδυνάμωση των θεσμών Τοπικής Δημοκρατίας.

Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση των Δημοτικών Συμβουλίων που έχουν συγκληθεί.  Το 91% των αποφάσεων συντάσσονται με τις θέσεις της ΚΕΔΕ και διατυπώνουν το αίτημα της απόσυρσης του σχεδίου νόμου και της έναρξης διαλόγου. Ακόμα και το 9% που δε ζητεί την απόσυρσή του, υπογραμμίζει ότι απαιτούνται σημαντικές αλλαγές στα άρθρα του.

Συνεδρίαση το Δ.Σ. ΚΕΔΕ στις 2 το μεσημέρι

Μετά την επίδοση των ψηφισμάτων στον υπουργό Εσωτερικών έχει προγραμματιστεί, για τις 02:00 το μεσημέρι της Τετάρτης 16 Μαΐου, συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.

Κεντρικό θέμα της συνεδρίασης, η οποία θα πραγματοποιηθεί  στα γραφεία της ( 3ος όροφος,  Ακαδημίας 65 και Γενναδίου 8), θα είναι ο καθορισμός των περαιτέρω δράσεων και αντιδράσεων μετά την αποτίμηση της συνάντησης με τον υπουργό Εσωτερικών για το νομοσχέδιο  «Κλεισθένης Ι».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet