Με το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ
Αυτοδιοίκηση

Με το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Με αντιπροσωπεία της διοίκησης του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, αποτελούμενη από τους Β. Πετρόπουλο, Γ. Δασκαλάκη και Σ. Λιβέρη, συναντήθηκε την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015 ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) Γιώργος Πατούλης με αντικείμενο της συνάντησης τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και τις υπηρεσίες των δήμων.

Οι εκπρόσωποι του Συνδικάτου κατέθεσαν στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ αιτήματα που αφορούν στις εργασιακές σχέσεις και τη λειτουργία των δήμων. Ειδικότερα ζήτησαν, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης, ζήτησαν:

  • Να καταργηθούν όλες οι μορφές των ελαστικών σχέσεων εργασίας και να μονιμοποιηθούν, χωρίς προϋποθέσεις όλοι οι συμβασιούχοι.
  • Να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών.
  • Να καταργηθεί συγκεκριμένο άρθρο του Καλλικράτη, που επιτάσσει τις διοικήσεις των δήμων να προβαίνουν σε εφετειακές δίκες κατά των εργαζομένων.
  • Να επανέλθει το μειωμένο ωράριο στο παιδαγωγικό προσωπικό των παιδικών σταθμών.
  • Να επανέλθει η άδεια για χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Επίσης οι εκπρόσωποι του Συνδικάτου τάχθηκαν, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «υπέρ της εξασφάλισης της αναγκαίας κρατικής επιχορήγησης των δήμων, προκειμένου να καλυφθούν οι λειτουργικές τους ανάγκες και να εξασφαλιστεί η μισθοδοσία όλων των εργαζομένων».

Ο κ. Πατούλης, αφού, όπως αναφέρεται, δεσμεύτηκε να εξεταστούν  τα αιτήματα των εργαζομένων, επεσήμανε ότι «η ΚΕΔΕ έχει θέσει το αίτημα, οι προσλήψεις από επιτυχόντες του ΑΣΕΠ να γίνουν με προτεραιότητα στους δήμους». Σε ό,τι αφορά στην ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών τόνισε ότι «πάγια θέση της Αυτοδιοίκησης είναι να διασφαλιστεί μόνιμη και σταθερή εργασία για το προσωπικό που απασχολεί στις υπηρεσίες της, όταν όμως αυτό δεν διασφαλίζεται από την ίδια την Πολιτεία, οι δήμοι είναι αναγκασμένοι να βρουν λύσεις ανάγκης, προκειμένου να προσφέρουν καθημερινές υπηρεσίες στους δημότες τους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet