Με 35 ομάδες μαθητών γυμνασίου και λυκείου συνεχίζεται ο Μαραθώνιος Καινοτομίας της ΚΕΔΕ
Αυτοδιοίκηση

Με 35 ομάδες μαθητών γυμνασίου και λυκείου συνεχίζεται ο Μαραθώνιος Καινοτομίας της ΚΕΔΕ

Με τη συμμετοχή 35 ομάδων μαθητών από γυμνάσια και λύκεια της χώρας συνεχίζεται για τρίτη ημέρα σήμερα, Σάββατο 30 Ιουνίου 2018, ο 2ος Μαραθώνιος Καινοτομίας που διοργανώνει η ΚΕΔΕ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Οι ομάδες των μαθητών που συμμετέχουν στον μαθητικό διαγωνισμό παρουσίασαν τις ιδέες τους οι οποίες θα αξιολογηθούν από ειδική κριτική επιτροπή και οι καλύτερες από αυτές θα βραβευθούν. Τα αποτελέσματα και τα βραβεία θα ανακοινωθούν μαζί με τα αποτελέσματα του Μαραθωνίου Καινοτομίας το βράδυ της Κυριακής 1 Ιουλίου.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Γιώργος Πατούλης, καλωσόρισε τα νέα παιδιά που λαμβάνουν μέρος στνο διαγωνισμό εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το υψηλό επίπεδο των προτάσεων, όπως και των παρουσιάσεων τoυς.

«Το υψηλό επίπεδο των παιδιών, η άνεση που επιδεικνύουν στην παρουσίαση των ιδεών τους, καθώς και οι εύστοχες προτάσεις που μας καταθέτουν, μας κάνει περισσότερο αισιόδοξους και δυνατούς για να προχωρήσουμε ως ΚΕΔΕ σε μια νέα δημιουργική και καινοτόμα εποχή. Όλοι μαζί εργαζόμαστε για ένα κοινό στόχο την ανάπτυξη έξυπνων εφαρμογών που θα σέβονται το περιβάλλον και θα εξυπηρετούν τους πολίτες» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γ. Πατούλης και συμπλήρωσε:

«Η παρουσία σας εδώ σήμερα σηματοδοτεί την είσοδό σας σε μια νέα εποχή και δημιουργεί τις προϋποθέσεις τον επόμενο χρόνο να συμμετέχετε στις ομάδες των ενηλίκων. Σας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια τόσο για το περιεχόμενο των ιδεών σας, όσο και για τον τρόπο που τις παρουσιάζεται. Το μέλλον σας ανήκει. Ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ εργάζομαι με ένα όραμα, τη δημιουργία των προϋποθέσεων και των συνθηκών που θα βοηθήσουν την παραμονή των νέων παιδιών στη χώρα μας. Η εθνική ανάπτυξη μπορεί να επέλθει μέσα από τη στενή συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την κεντρική διοίκηση και τους παραγωγικούς φορείς».

Οι προτάσεις των παιδιών αφορούν μεταξύ άλλων εφαρμογές και μηχανισμούς που βοηθούν στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και τη βελτίωση της διαβίωσης στα μεγάλα αστικά κέντρα. Στον μαθητικό διαγωνισμό έλαβαν μέρος 35 ομάδες οι οποίες διακρίθηκαν από 80 συνολικά υποψηφιότητες.

Ενημέρωση του προέδρου για την προετοιμασία των ομάδων που θα παρουσιάσουν αύριο τις εφαρμογές τους

Παράλληλα με τον μαθητικό διαγωνισμό σε άλλες αίθουσες του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, οι ομάδες ενηλίκων, μαζί με τους εθελοντές  μέντορες, προετοίμαζαν τον τρόπο και το περιεχόμενο των παρουσιάσεων των εφαρμογών τους. Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο,  τελευταία ημέρα του μαραθώνιου, οπότε και θα ανακοινωθούν οι νικητές. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, μαζί με το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και πρόεδρο της Επιτροπής Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γ. Τσιάμη, επισκέφθηκαν τις ομάδες και ενημερώθηκαν για την πορεία της προετοιμασίας τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλούν περισσότερες πληροφορίες στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: http://crowdhackathon.com/smartcity2/

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet