Μικροί και μεγάλοι «έδωσαν ζωή» στο Πεντελικό
Αυτοδιοίκηση

Μικροί και μεγάλοι «έδωσαν ζωή» στο Πεντελικό

Παρά τον βροχερό καιρό, πολλοί ήταν οι εθελοντές, μικροί και μεγάλοι, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και συμμετείχαν στην 5η αναδάσωση του Συνδέσμου για τη φυτευτική περίοδο 2013 – 2014, στηρίζοντας την προσπάθεια για αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό όρος, που υλοποιείται από κοινού με τον Δήμο Αμαρουσίου, τη Διεύθυνση Αναδασώσεων της Περιφέρειας Αττικής, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Παρών στην αναδάσωση ήταν και ο πρόεδρος του Συνδέσμου και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και προσωπικό του ΣΠΑΠ, καθώς και εκπρόσωποι του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην 5η αναδάσωση του ΣΠΑΠ, ο κ. Γ. Πατούλης, δήλωσε: «Ήταν συγκινητική η προσέλευση των εθελοντών για τη δενδροφύτευση στην Πεντέλη. Παρά τη χαμηλή θερμοκρασία έδωσαν το “παρών” πολλοί συμπολίτες μας με την υπόσχεση ότι θα είμαστε όλοι μαζί εκεί όσο χρειαστεί για να πρασινίσουμε πάλι την Πεντέλη μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εκείνους που τον χειμώνα μέσα στο κρύο δενδροφυτεύουν και το καλοκαίρι ποτίζουν τα δεντράκια για να ζήσουν. Η εκπαίδευση των παιδιών στο να αγαπούν το περιβάλλον είναι πιο ουσιαστική όταν με τους γονείς τους βοηθούν σε αυτή την προσπάθεια. Η ελπίδα μας στη νέα γενιά είναι μεγάλη αν κρίνουμε από τον αριθμό των παιδιών που ήλθαν στον Άγιο Πέτρο Πεντέλης για να συνδράμουν στο εγχείρημα μας για μια πράσινη Πεντέλη. Ο ΣΠΑΠ θα συνεχίσει τις δράσεις του το ίδιο δυναμικά και για το επόμενο χρονικό διάστημα».

Για την πραγματοποίηση της δενδροφύτευσης συνεργάστηκαν τα εξωτερικά συνεργεία του Δήμου Αμαρουσίου, τα γραφεία ΣΠΑΠ, Περιβάλλοντος και Εθελοντισμού του Δήμου Αμαρουσίου, η Δημοτική Συγκοινωνία Αμαρουσίου, που φρόντισε για την ασφαλή και άνετη μετακίνηση των εθελοντών από και προς το σημείο της δενδροφύτευσης, όπως, επίσης, το δημοτικό ασθενοφόρο που ήταν στη διάθεση των εθελοντών για κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, και η Τροχαία Κηφισιάς.

Στο σημείο της δενδροφύτευσης βρέθηκαν: ο δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης, ο δήμαρχος Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Βριλησσίων Αλέξης Μαυραγάνης, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Αμαρουσίου Βασίλης Κόκκαλης, ο αντιδήμαρχος Εκάλης Δημήτρης Λιανός, τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΠΑΠ δημοτικός σύμβουλος Πεντέλης Βλάσης Σιώμος και ο δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου Στέφανος Τσιπουράκης, ο διοικητής του 12ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ιωάννης Καρακώστας, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Βριλησσίων Αναστάσιος Βιρβίλης, το προσωπικό του Κέντρου Επιχειρήσεων του ΣΠΑΠ, εκπρόσωποι από την Πολιτική Προστασία Δήμου Αμαρουσίου, Δήμου Διονύσου και Δήμου Βριλησσίων, αλλά και από τον Σύλλογο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Άνοιξης, από την Ομάδα Πυρασφάλειας Κρυονερίου, η διευθύντρια Επικοινωνίας του ΣΚΑΪ Δώρα Γιαννακάκη, όπως και εκπρόσωποι του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού.

Από μέρους εθελοντικών ομάδων και συλλόγων, με τη συμμετοχή τους στήριξαν την αναδάσωση: εκπρόσωποι από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή Ελλάδας, τον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδας, το 1ο και 2ο Σύστημα Προσκόπων Αμαρουσίου, από τον Σύλλογο Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης», τις Εθελοντικές Δυνάμεις Δασοπροστασίας και Διάσωσης (ΕΔΔΔ).

Ο ΣΠΑΠ απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στους χορηγούς της αναδάσωσης: στην Παραδοσιακή Χαλβαδοποιία Μαραθώνος, την εταιρεία Δορκάς earthborn για τη συμμετοχή της στη δενδροφύτευση και την προσφορά φιαλών νερού και το αλλαντοποιείο «Παρθενών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet