Μ. Πατούλη-Σταυράκη: Μηδενική ανοχή στο bullying – Λύσε τη σιωπή
Αυτοδιοίκηση

Μ. Πατούλη-Σταυράκη: Μηδενική ανοχή στο bullying – Λύσε τη σιωπή

Με αφορμή τον εορτασμό, σήμερα, 6 Μαρτίου, της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Σχολικού Εκφοβισμού, η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης και φιλόλογος εκπαιδευτικός, απευθύνει μήνυμα μηδενικής ανοχής στο bullying.

«Ο σχολικός εκφοβισμός αποτελεί ένα κοινωνικό φαινόμενο διαχρονικά υπαρκτό. Μία υπόθεση που μας αφορά όλους. Από τη στιγμή που αρχίσαμε να οριοθετούμε και να το κατονομάζουμε ως bullying, ως κοινωνία, επί της ουσίας, έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα μπροστά, στην κατεύθυνση της λύσης του προβλήματος. Όταν αποφασίζουμε και σπάμε τη σιωπή μας, τότε συνειδητοποιούμε ότι δεν είμαστε μόνοι, τότε έχουμε ανοίξει τον δρόμο ώστε να βρούμε και τη λύση στο πρόβλημα.

»Σε αυτή τη βάση, ως Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων, και αναγνωρίζοντας τους σοβαρούς κινδύνους που κρύβει για τους νέους ο εκφοβισμός που συναντάται στους σχολικούς χώρους, στους χώρους δραστηριοτήτων μεταξύ συνομηλίκων, στις καθημερινές τους επαφές αλλά και μέσα από τα προσφιλή τους κοινωνικά και διαδικτυακά μέσα, για την ομαλή ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξη, έχουμε αναλάβει εδώ και καιρό σημαντικές πρωτοβουλίες.

»Σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου συντονίζουμε ένα καινοτόμο πρόγραμμα peer to peer όπου μαθητές μιλούν σε μαθητές για θέματα ασφαλούς διαδικτύου και σχολικού εκφοβισμού. Τα παιδιά μπορούν να λύνουν τις διαφορές τους και να ζουν με αλληλεγγύη και αλληλοσεβασμό αρκεί να τους δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες.

»Έχοντας στο πλευρό μας έγκριτους κορυφαίους επιστήμονες, με εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία, μέσα από στοχευμένες ενέργειες και προγράμματα ανοίγουμε τον “φάκελο” σχολικός εκβιασμός μαζί με τα παιδιά και τους νέους. Μαζί διαλύουμε τους φόβους τους, μετατρέπουμε τη ντροπή τους σε φωνή και δύναμη, ένα όπλο στα χέρια κάθε ανηλίκου που θα τον συντροφεύει σε κάθε βήμα στην ενήλικη ζωή τους κόντρα σε κάθε μορφή εκφοβισμού».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet