Μ. Πατούλη-Σταυράκη: Ο Όμιλος για την UNESCO Β.Π. αρωγός του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας»
Αυτοδιοίκηση

Μ. Πατούλη-Σταυράκη: Ο Όμιλος για την UNESCO Β.Π. αρωγός του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας»

Το Παράρτημα της Τράπεζας Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» στο Μαρούσι, που ευλόγησε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, κ. Κύριλλος, εγκαινίασαν η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, με την πρόεδρο του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», Μαριάννα Βαρδινογιάννη, και τον δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη.

Στην εκδήλωση που ακολούθησε των εγκαινίων, η κ. Πατούλη συνεχάρη τον δήμαρχο που υπήρξε ο εμπνευστής της δημιουργίας παραρτημάτων της Τράπεζας Δοτών Μυελού των Οστών «ώστε για άλλη μια φορά το Μαρούσι να κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην αλυσίδα του ανθρωπισμού, της κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς». Όσον αφορά στον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» η κ. Πατούλη, εξήρε το μεγαλόπνοο έργο του αναγνωρίζοντας, ταυτόχρονα, ως ιδιαίτερα τιμητικό το γεγονός ότι στηρίζει και αγκαλιάζει τις πρωτοβουλίες του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων.

«Ως Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων έχουμε θέσει στο επίκεντρο της δράσης μας την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τον αμοιβαίο σεβασμό, την εξάλειψη των διακρίσεων και της φτώχειας, την πολιτιστική προαγωγή των τοπικών μας κοινωνιών, αλλά και την προάσπιση της ευρύτερης συνοχής των πόλεων και των συμπολιτών μας. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε ξεκινήσει μία συνεργασία με τον Σύλλογο “Όραμα Ελπίδας” σε μια προσπάθεια να προάγουμε το ύψιστο κοινωνικό του έργο. Για τον Όμιλό μας αποτελεί μέγιστη τιμή που το “Όραμα Ελπίδας” και προσωπικά η πρόεδρος του, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, έχουν αγκαλιάσει και στηρίξει τις πρωτοβουλίες μας, γεγονός που μας επιφορτίζει με την επιθυμία να θέλουμε να προσφέρουμε ακόμη περισσότερα στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων μας για την προώθηση ενός κοινού οράματος και στόχου: Να προωθήσουμε τις αξίες του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης και της προσφοράς στον Συνάνθρωπο, να ενισχύσουμε την ομάδα των εθελοντών δοτών μυελού των οστών, προσφέροντας μία ευκαιρία ζωής στον Συνάνθρωπό μας και ιδιαίτερα στα παιδιά» τόνισε η κ. Μ. Πατούλη-Σταυράκη.

Κάνοντας μία αναδρομή στο έργο του Συλλόγου από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, αλλά και με επίκεντρο τη λειτουργία της νέας δομής στο Μαρούσι, η κ. Πατούλη, απηύθυνε ανοικτό κάλεσμα σε όλους τους κατοίκους των Βορείων Προαστίων, σε κάθε οικογένεια, αλλά και σε κάθε συλλογικότητα να στηρίξει το έργο που προσφέρει το «Όραμα Ελπίδας».

«Το “Όραμα Ελπίδας” γεννήθηκε πριν από τέσσερα χρόνια με αποστολή να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία για να αυξηθεί ο αριθμός των δοτών μυελού των οστών στην πατρίδα μας. Το “Όραμα Ελπίδας” είναι ένα ακόμη “παιδί” της πρέσβειρας Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννας Βαρδινογιάννη στη μακρά αλυσίδα της ανεκτίμητης ανθρωπιστικής της προσφοράς προς τα παιδιά και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Αποτελεί το “όχημα” και όλοι εμείς, οι φορείς και οι πολίτες, συλλογικά και ατομικά, μπορούμε να προσδεθούμε “δορυφόροι” ώστε να ενισχύσουμε την προσπάθειά του, συμβάλλοντας στην ευαισθητοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων συμπολιτών μας για τη ζωτική σημασία του να είναι κανείς εθελοντής δότης μυελού των οστών, μια προσωπική επιλογής ζωής, ικανή να σώσει μια άλλη ανθρώπινη ζωή» σημείωσε.

Κλείνοντας η κ. Πατούλη επισήμανε τη σταθερή συστράτευση στο πλευρό του Συλλόγου προαναγγέλλοντας πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της προαγωγής των στόχων του, προσβλέποντας για άλλη μια φορά στην ευαισθητοποίηση των πολιτών που θα κάνει και τη διαφορά για τους ασθενείς που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών.

«Ως Όμιλος γινόμαστε αρωγοί και σύμμαχοι του Συλλόγου μέσα από στοχευμένες ενέργειες. Όμως βρισκόμαστε κοντά και στους πολίτες και στις τοπικές κοινωνίες, κάτι που δηλώνουμε και επίσημα με τη συμμετοχή μας στα εγκαίνια του του Παραρτήματος της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών εδώ στο Μαρούσι. Όσο πληθαίνουν οι πύλες της ενημέρωσης και οι δυνατότητες προσέγγισης των πολιτών που ενδιαφέρονται να σταθούν στο πλευρό των συνανθρώπων τους στη μάχη που δίνουν για τη ζωή τους, τόσο η ελπίδα όχι μόνο δεν θα σβήσει αλλά θα γιγαντώνεται. Με οδηγό την ελπίδα και τη σωτηρία ενός συνανθρώπου μας ας γίνουμε όλοι μας εθελοντές δότες μυελού των οστών και ας προτάξουμε το κοινωνικό μήνυμα: Ναι στην προσφορά ζωής στον Συνάνθρωπο. Δώσε ελπίδα, δώσε ζωή!» τόνισε.

Προλογίζοντας την εκδήλωση, νωρίτερα, ο κ. Πατούλης, μίλησε για τη νέα δομή και το πολυσήμαντο ανθρωπιστικό έργο της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, ενώ η ίδια με τη σειρά της, στον χαιρετισμό της επικεντρώθηκε στη λειτουργία του Συλλόγου και τη φροντίδα των μελών ασθενών του, ευχαριστώντας τον κ. Πατούλη, που στηρίζει σταθερά το έργο του.

Τον τρόπο μέσα από τον οποίον μπορεί κάποιος να γίνει εθελοντής εξήγησε στο κοινό ο επιστημονικός υπεύθυνος Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» και Διευθυντής Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», Στέλιος Γραφάκος.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η γενική γραμματέας του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», Ινώ Κωνσταντοπούλου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet