Νέο πυροφυλάκιο του ΣΠΑΠ στα Μελίσσια
Αυτοδιοίκηση

Νέο πυροφυλάκιο του ΣΠΑΠ στα Μελίσσια

Ένα νέο πυροφυλάκιο εγκατέστησε ο Σύνδεσμος για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) στα Μελίσσια, συνεχίζοντας την προσπάθεια για αναβάθμιση της αδιάλειπτης 24ωρης παρουσίας του στο Πεντελικό βουνό, με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη προστασία του από το ενδεχόμενο πυρκαγιάς.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε σχετικά:

«Εγκαταστήσαμε ένα ακόμη πυροφυλάκιο στην περιοχή των Μελισσίων, σε καίριο σημείο για την παρατήρηση του Δάσους Παπαδημητρίου, της δυτικής πλευράς της Πεντέλης, του Δάσους πέριξ του ΝΙΕΘ, καθώς και του περιαστικού πρασίνου σε Μελίσσια και Νέα Πεντέλη. Πρόκειται για μια μεγάλη περιαστική δασική περιοχή που χρήζει συνεχούς επιφυλακής, δεδομένης και της εγγύτητας σε κατοικημένες περιοχές.

Θα συνεχίσουμε και σε άλλα σημεία όταν αυτό είναι δυνατόν, ώστε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την 24ωρη επαγρύπνησή μας στο Πεντελικό. Ένα σημαντικό στοιχείο της επιτυχούς πρόληψης είναι η καλή προετοιμασία της. Η δημιουργία των νέων πυροφυλακίων – παρατηρητηρίων του ΣΠΑΠ κινείται απόλυτα σε αυτή την κατεύθυνση. Προετοιμαζόμαστε σε μόνιμη βάση, προσπαθούμε μέρα με τη μέρα να γινόμαστε καλύτεροι, εκπαιδεύουμε συνεχώς το προσωπικό και τους εθελοντές μας, λαμβάνουμε μέτρα και ενισχύουμε τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, ώστε να επιτύχουμε τον σκοπό μας, που δεν είναι άλλος από το να εξαλείψουμε και το παραμικρό ενδεχόμενο πυρκαγιάς σε πολύ μικρό χρόνο. Η προσπάθεια αυτή χάρη στην οργάνωση, τους εθελοντές και το προσωπικό του ΣΠΑΠ είναι και θα συνεχίσει να είναι επιτυχής και αποτελεσματική».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet