Ξανά στους δρόμους τα απορριμματοφόρα – Χαιρετίζει η ΚΕΔΕ την απόφαση
Αυτοδιοίκηση

Ξανά στους δρόμους τα απορριμματοφόρα – Χαιρετίζει η ΚΕΔΕ την απόφαση

Την απόφαση για αναστολή των κινητοποιήσεών της έλαβε η ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της, οπότε άμεσα ξεκινά η αποκομιδή των σκουπιδιών.

Το θέμα των κινητοποιήσεων θα επανεξεταστεί στο Γενικό Συμβούλιο, η ημερομηνία διεξαγωγής του οποίου δεν έχει καθοριστεί ακόμη, καθώς δεν δεν επετεύχθη πλειοψηφία [η πρόταση για αναστολή έλαβε 5 ψήφους -3 της πλειοψηφούσας παράταξης και 2 από τη ΔΑΚΕ-, ενώ οι παρατάξεις ΔΑΣ (ΚΚΕ) και ΜΕΤΑ – ΟΤΑ (ΛΑΕ) τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων].

Τα απορριμματοφόρα αναμένεται να αρχίσουν άμεσα την αποκομιδή των απορριμμάτων, διαδικασία, η οποία πιθανόν να διαρκέσει -ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα- τουλάχιστον δύο με τρεις ημέρες.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, μετά την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για λήξη της απεργίας, προχώρησε στη παρακάτω δήλωση:

«Η ΚΕΔΕ χαιρετίζει την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ για λήξη των κινητοποιήσεων.

»Οι εργαζόμενοι έδειξαν υπεύθυνη στάση, προτάσσοντας τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της ποιότητας ζωής των πολιτών.

»Αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει είναι να καθαριστούν οι πόλεις μας από τους τόνους σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί  τις τελευταίες ημέρες.

»Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενωμένη, θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων, όπως έκανε όλο το τελευταίο διάστημα.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet