Ξεκίνησε την καλλιτεχνική της χρονιά η Δημοτική Χορωδία Γαλατσίου
Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησε την καλλιτεχνική της χρονιά η Δημοτική Χορωδία Γαλατσίου

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε την καλλιτεχνική της χρονιά η Δημοτική Χορωδία Γαλατσίου λαμβάνοντας μέρος ήδη σε δύο σπουδαίες μουσικές βραδιές, σε συνεργασία με άλλους Δήμους της Αττικής, το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018.

Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την ανάπλαση του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας πραγματοποιήθηκε στον πρώην Στρατιωτικό Εργοστάσιο η 1η Συνάντηση Χορωδιών Δήμου Νέας Ιωνίας – «Μουσικό Σεργιάνι Κερατσινίου – Δήμου Γαλατσίου – Χορωδίας της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας» με πρωτοβουλία της τελευταίας και συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Αττικής.

Το μουσικό ταξίδι συνεχίστηκε και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου καθώς ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη σε συνεργασία με τον Δήμο Παλλήνης, διοργάνωσαν για 2η συνεχή χρονιά στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα μια μουσική βραδιά Μικτών Χορωδιών από τους Δήμους – μέλη του Συνδέσμου. Συγκεκριμένα στην εκδήλωση συμμετείχαν οι Μικτές Χορωδίες, Τρίτης Ηλικίας 60+ του Δήμου Χαλανδρίου, Επιστημόνων του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού, Δήμου Γαλατσίου και Δήμου Παλλήνης.

Η Δημοτική Χορωδία Γαλατσίου ιδρύθηκε το 1996. Αποτελείται από 35-40 χορωδούς. Έχει στο ενεργητικό της πολλές συναυλίες εντός και εκτός ορίων του Δήμου Γαλατσίου. Έχει συμμετάσχει στο ιωβηλαίο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού όπου και βραβεύτηκε, σε διάφορα χορωδιακά φεστιβάλ καθώς και στο τηλεοπτικό σήριαλ «Περί ανέμων και υδάτων». Το ρεπερτόριό της κινείται στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι όπως, επίσης, και στο παραδοσιακό. Στόχος της είναι η επαφή των δημοτών του Γαλατσίου με το καλό ελληνικό τραγούδι, καθώς και η επαφή και εκπαίδευση των μελών της με το χορωδιακό τραγούδι. Η Χορωδία διευθύνεται από τον μαέστρο Σπύρο Παπαδάτο.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη Δημοτική Χορωδία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν  με τον Χώρο Καλλιτεχνικών Δραστηριοτήτων του Δήμου Γαλατσίου στο «ΠΑΛΑΙ» από Δευτέρα έως Παρασκευή 14:00 – 22:00 στο τηλ. 210 2929888.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet