Ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων εγγραφών σε Παιδικούς Σταθμούς μέσω ΕΕΤΑΑ – Δεν θα υπάρξει δεύτερη κατανομή φέτος
Αυτοδιοίκηση

Ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων εγγραφών σε Παιδικούς Σταθμούς μέσω ΕΕΤΑΑ – Δεν θα υπάρξει δεύτερη κατανομή φέτος

Ξεκινάει, το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019, και θα διαρκέσει έως τις 28 Ιουνίου 2019, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το σχολικό έτος 2019-2020, που αφορά στους παιδικούς σταθμούς, καθώς και στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ.

Ο προϋπολογισμός του Προγράμματος ανέρχεται σε 270 εκατομμύρια ευρώ για την περίοδο 2019 – 2020, από 234 εκατομμύρια που ήταν πέρυσι.

Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ (με 60 εκατ. ευρώ) και από εθνικούς πόρους (με 210 εκατ. ευρώ).

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΕΕΤΑΑ, φέτος θα ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις (το 2018 είχαν δοθεί 141.000 voucher), με μία οριστική κατανομή, ώστε οι γονείς να γνωρίζουν εξαρχής τα οριστικά αποτελέσματα και εάν δικαιούνται voucher. Έως πέρυσι η διαδικασία ολοκληρώνονταν σε δύο φάσεις. Υπήρχε μία κατανομή το καλοκαίρι και μία τον Σεπτέμβριο.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα μπορούν να υποβληθούν μέχρι και τα μεσάνυκτα της 28ης Ιουνίου 2019, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr, όπου και αναγράφονται αναλυτικές πληροφορίες. Στο ίδιο διάστημα η αιτούσα /ών θα πρέπει να αποστείλει στην ΕΕΤΑΑ τον φάκελο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά της αίτησης, ταχυδρομικώς ή με υπηρεσία ταχυμεταφοράς (courier) στις διευθύνσεις που αναφέρονται στην Πρόσκληση.

Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν από την ΕΕΤΑΑ στις 21 Ιουλίου 2019.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι άνεργες μητέρες και οι εργαζόμενες (μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες) στον ιδιωτικό τομέα. Αποκλείονται οι δημόσιοι υπάλληλοι. Κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή οικονομική κατάσταση (εισόδημα), η εργασιακή θέση της αιτούσας και η οικογενειακή τους κατάσταση (τρίτεκνες, πολύτεκνες, ΑμεΑ). Εκτός κριτηρίων είναι οι αιτούντες ΑμεΑ, των οποίων όλες οι αιτήσεις γίνονται δεκτές.

Στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα έχουν δικαίωμα συμμετοχής και οι δημόσιοι και οι ιδιωτικοί σταθμοί.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet