Ξενάγηση μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Ν. Πεντέλης στο Πεντελικό από τον ΣΠΑΠ
Αυτοδιοίκηση

Ξενάγηση μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Ν. Πεντέλης στο Πεντελικό από τον ΣΠΑΠ

Ξενάγηση μαθητών και γονέων του Δημοτικού Σχολείου Νέας Πεντέλης πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), στον καταρράκτη Βαλανάρη, την Πηγή Καρακαντά και τους Αγίους Ασωμάτους Πεντελικού, με επικεφαλής τον πρόεδρό του και γενικό γραμματέα του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσση Σιώμο, καθώς και εθελοντές και στελέχη του Συνδέσμου.

Είχαν προηγηθεί καθαρισμοί του ΣΠΑΠ στους Αγίους Ασωμάτους και στην Πηγή Καρακαντά, καθώς και εργασίες διάνοιξης του μονοπατιού πρόσβασης προς τον Καταράκτη Βαλανάρη.

Κατά τη διάρκεια του περιπάτου και της ξενάγησης, ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος τόνισε μεταξύ άλλων:

«Συγχαίρω ιδιαίτερα τον πολύ δραστήριο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Νέας Πεντέλης για την εξαιρετική ιδέα να διοργανώσει μαζί με τον Σύνδεσμό μας μία πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση και περίπατο σε υπέροχα σημεία του Πεντελικού.

»Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμένα προσωπικά, αλλά και για τους εθελοντές και στελέχη του ΣΠΑΠ που βοηθήσαμε στη διοργάνωση και υλοποίηση αυτού του ωραίου περιπάτου.

»Ο καιρός μέχρι και την τελευταία στιγμή ήταν σύμμαχος, τα τοπία που εξερευνήσαμε ήταν εξαιρετικά, τα μικρά παιδιά λάτρεψαν το κολύμπι στη μικρή λίμνη του καταρράκτη. Είμαστε ικανοποιημένοι που βοηθήσαμε στη μεταφορά μικρών και μεγάλων με οχήματα του ΣΠΑΠ, χαρήκαμε όλοι τις διάφορες εκπλήξεις, ευχαριστηθήκαμε το κολατσιό στους Αγίους Ασωμάτους, αλλά περισσότερο από το καθετί, τα γέλια και η χαρά των παιδιών, θα μείνει σε όλους μας αξέχαστη!

»Θα ήθελα τέλος, να τονίσω για άλλη μία φορά τη διαπίστωση που όλοι κάνουμε καθημερινά. Όσο φροντίζουμε και προσέχουμε το Πεντελικό και τις ομορφιές του, τόσο αποτρέπουμε τους βανδάλους να το καταστρέφουν.

»Ο σημερινός περίπατος ήταν ακόμη ένα λιθαράκι στην προσπάθεια που καταβάλουμε να ευαισθητοποιούμε τους πολίτες, αλλά κυρίως τα παιδιά, προκειμένου να έρθουν κοντά στη φύση, ώστε να αγαπήσουν και να προστατέψουν το περιβάλλον. Θα συνεχίσουμε μαζί με τους πολίτες να περιφρουρούμε, να προσέχουμε και να ομορφαίνουμε το βουνό μας σε πείσμα όλων εκείνων που το ταλαιπωρούν».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet