Οδηγίες ΚΕΔΕ προς Δήμους της Αττικής για τις φωτιές
Αυτοδιοίκηση

Οδηγίες ΚΕΔΕ προς Δήμους της Αττικής για τις φωτιές

Μετά την εκδήλωση των περιαστικών δασικών πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν το πρωί της Παρασκευής 17 Ιουλίου 2015 στις περιοχές του Υμηττού και του Κορωπίου και με βάση τη συνεκτίμηση των μετεωρολογικών συνθηκών οι οποίες αναμένονται να επιδεινωθούν τις αμέσως επόμενες ώρες η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος προτείνει στους δήμους της Αττικής προληπτικά επιχειρησιακά μέτρα.

Πρόκειται για τα ακόλουθα μέτρα:

Α. Τα γραφεία πολιτικής προστασίας να θέσουν σε κατάσταση επιχειρησιακής ετοιμότητας όλο το εμπλεκόμενο προσωπικό και τα μέσα σύμφωνα με τα υφιστάμενα σχέδια.

Β. Να διαθέσουν ειδικά μέσα όπως π.χ. πυροσβεστικά οχήματα, υδροφόρες, προωθητές γαιών, οχήματα μεταφοράς προσωπικού και εξοπλισμού κ.ά. στους πληττόμενους δήμους μετά από τον συντονισμό του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Γ. Να εντείνουν την αστυνόμευση – επιτήρηση του περιαστικού δάσους της περιοχής τους σε 24ωρη βάση.

Δ. Να θέσουν σε κατάσταση επιχειρησιακής ετοιμότητας τις πιστοποιημένες εθελοντικές οργανώσεις της περιοχής τους.

Ε. Να αποτρέψουν τις άσκοπες μετακινήσεις πολιτών προς τις περιοχές των μετώπων των πυρκαγιών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης «ο πρόεδρος και η ΚΕΔΕ βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή προκειμένου να παράσχουν οποιαδήποτε βοήθεια απαιτηθεί και ήδη έχει αναλάβει συντονιστικό ρόλο σύμφωνα με τον θεσμικό της ρόλο. Σε περίπτωση επιδείνωσης των φαινομένων θα κλιμακωθούν και οι ενέργειες επιχειρησιακής εμπλοκής».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet