Οι αναπτυξιακές δυνατότητες της Πάτρας συζητήθηκαν σε εκδήλωση της Ένωσης Αυτοδιοικητικών Ελλάδος
Αυτοδιοίκηση

Οι αναπτυξιακές δυνατότητες της Πάτρας συζητήθηκαν σε εκδήλωση της Ένωσης Αυτοδιοικητικών Ελλάδος

Με επιτυχία διεξήχθη το απόγευμα της Τετάρτης 7 Νοεμβρίου 2018 η ημερίδα που διοργάνωσε η Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) με θέμα «Οι αναπτυξιακές δυνατότητες της Πάτρας: Παιδεία, Επιχειρηματικότητα και Νέες Τεχνολογίες».

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, το αμφιθέατρο κατακλύστηκε από κόσμο, ιδιαίτερα νέο σε ηλικία από το Πανεπιστήμιο Πατρών, για να ενημερωθεί για ένα ζήτημα σημαντικό για όλη την Αχαΐα.

Το «παρών» έδωσαν τόσο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων, πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος και υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων Κώστας Χριστόπουλος, ο πρ. βουλευτής Αχαΐας και υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, εκπρ. του βουλευτή Αχαΐας Ι. Φωτήλα, η δημοτική σύμβουλος της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, μέλος της ΕΝΑ και πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Βένη Τέλιου-Παπαγοδήμου, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αχαΐας και παλαιός αυτοδιοικητικός Ανδρέας Μαζαράκης, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Αχαΐας Γιώργος Κουτρουμάνης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ), Νεκτάριος Καλαντζής, στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις δράσεις της ΕΝΑ ανά την Ελλάδα και τόνισε την ισχυρή παρουσία νέων ανθρώπων τόσο στην εκδήλωση της ΕΝΑ, όσο και μέσα στην πόλη, από το Πανεπιστήμιο, που μπορεί να φέρει την ανάπτυξη στην πόλη. Τα νέα μυαλά να δώσουν ώθηση για την επόμενη μέρα στην Πάτρα.

Η δημοτική σύμβουλος της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, μέλος της ΕΝΑ και πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Βένη Τέλιου-Παπαγοδήμου, αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές προοπτικές της Δυτικής Ελλάδος και πιο συγκεκριμένα στην Αιτωλοακαρνανία, με την Τουρλίδα, τη λιμνοθάλασσα, τις ακτές και τα προϊόντα που παράγονται, για να φέρουν τουρισμό και ανάπτυξη στην περιοχή.

Πρώτος ομιλητής ήταν ο καθηγητής, αναπληρωτής πρυτάνεως Έρευνας και Ανάπτυξης Πανεπιστημίου Πατρών, Δημοσθένης Πολύζος, που αναφέρθηκε στην παρουσία του Πανεπιστημίου Πατρών στην πόλη και στη συμβολή του στην ανάπτυξη. Μίλησε για την ανάγκη διασύνδεσης Πανεπιστημίου και τοπικών επιχειρήσεων, για τη συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και με τους φορείς της Πάτρας, αναφέροντας το καινοτόμο πρόγραμμα PatrasIQ, που φέρνει κοντά φοιτητές και επιχειρήσεις.

Ο διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας και Αειφόρου Ανάπτυξης ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., Γιάννης Φρέρης, μίλησε για τις αλλαγές που έφερε η κατασκευή και λειτουργία της γέφυρας για την περιοχή και για όλη τη Δυτική Ελλάδα, για τις περιβαλλοντικές δράσεις, καθώς και τους δείκτες που αποδεικνύουν πόσο σημαντική είναι η γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» για την ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα.

Ο υπ. διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πατρών, μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Βασίλης Σιαδήμας μίλησε για το Πανεπιστήμιο Πατρών, την ανάπτυξη που έχει φέρει, τα λάθη του παρελθόντος, που έχουν κάνει σήμερα την Πάτρα να αναζητά την αναπτυξιακή της ταυτότητα, καθώς και για την ανάγκη να μείνει η νέα γενιά στην πόλη, να εργαστεί και να την πάει ένα βήμα μπροστά, με καινοτομίες και projects αναπτυξιακού χαρακτήρα.

Η εκπρόσωπος της ποτοποιίας ΤΕΝΤΟΥΡΑ ΚΑΣΤΡΟ – ΧΑΧΑΛΗΣ Ευθαλία Χάχαλη, παρουσίασε την ιστορική ποτοποιία Πατρών, τα προϊόντα της, όπως η τεντούρα, τα λικέρ και η μαυροδάφνη, την εξαγωγική της δραστηριότητα, αποτελώντας πρότυπο ανάπτυξης για τις τοπικές επιχειρήσεις, μιας και η Πάτρα έχει μακρά ιστορία σε παραγωγή προϊόντων, όπως το κρασί, η μαυροδάφνη, η μπύρα και τα αναψυκτικά.

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Κογκόλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet