Ολοκληρώθηκε, υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, διαδραστικό σεμινάριο για τον σακχαρώδη διαβήτη
Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε, υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, διαδραστικό σεμινάριο για τον σακχαρώδη διαβήτη

Το μήνυμα ότι η πρόληψη της υγείας αποτελεί προτεραιότητα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έστειλε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Γιώργος Πατούλης, στο διαδραστικό σεμινάριο για τον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, με αφορμή την 95η επέτειο από την πρώτη χορήγηση ινσουλίνης σε παιδί με σακχαρώδη διαβήτη.

Η δεύτερη συνέχεια της σειράς των διαδραστικών διαβητολογικών σεμιναρίων προσέλκυσε κόσμο όλων των ηλικιών, γεγονός που επιβεβαιώνει, όπως ενημερώνει η Ένωση, με τον πιο εύγλωττο τρόπο ότι ο παιδικός νεανικός σακχαρώδης διαβήτης αφορά όλους μας.

Κατά την εκδήλωση, ειδικοί στον τομέα του Σακχαρώδη Διαβήτη παρουσίασαν όλες τις σύγχρονες εξελίξεις στην αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 και έδωσαν χρήσιμες πληροφορίες για τη νόσο.

Ειδικότερα, ο ειδικός παθολόγος διαβητολόγος και εμπνευστής της εκδήλωσης, Χρήστος Σπ. Ζούπας, εισήγαγε το κοινό στον κόσμο των νεαρών ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη δίνοντάς γενικές πληροφορίες για αυτόν, ενώ η καθηγήτρια Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας, Χριστίνα Κανακα-Gantenbein, μίλησε για τα πρώτα συμπτώματά του, πώς διαγιγνώσκεται και πώς αντιμετωπίζεται. Παράλληλα, η αναπληρώτρια καθηγήτρια, Ασημίνα Μητράκου, ενημέρωσε  για τις τελευταίες εξελίξεις της ινσουλινοθεραπείας, καθώς επίσης και για τη σύγχρονη τεχνολογία και τον δρόμο προς το τεχνητό πάγκρεας, ενώ ο παθολόγος διαβητολόγος, Πέτρος Θωμάκος, αναφέρθηκε στον σημαντικότατο ρόλο που διαδραματίζει η διατροφή και η άσκηση στην αντιμετώπισή του.

Επιπρόσθετα, όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τις μαρτυρίες δύο ατόμων, κόρης μιας «γλυκιάς» μητέρας και ενός «γλυκού» ποδηλάτη για το π’ως είναι να ζεις στην καθημερινότητά σου με τον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Γ. Πατούλης υπογράμμισε ότι η επιστημονική ενημέρωση αποτελεί θωράκιση για τη διατήρηση της υγείας μας και επισήμανε ότι σκοπός της ενημερωτικής εκδήλωσης ήταν, με τη βοήθεια εξειδικευμένων γιατρών, να ενημερωθεί το κοινό για την πρόληψη του προβλήματος, που πλέον αντιμετωπίζεται. «Βούληση μας είναι να βοηθήσουμε όλους τους ανθρώπους που έχουν το πρόβλημα να καταλάβουν πως μπορούν να ζήσουν με αυτό, χωρίς να αλλάξουν την καθημερινότητά τους και να στερούνται τις χαρές της ζωής», τόνισε και συμπλήρωσε: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αναλαμβάνει την ευθύνη του θεσμικού της ρόλου για την πρόληψη της Υγείας των πολιτών με ενημέρωση και συμβουλευτική. Είναι ιδιαίτερα σημαντικές αυτές οι δράσεις για την πρόληψη της υγείας μας και θα συνεχίσουμε να τις υποστηρίζουμε».

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε με τη διοργάνωση του Συλλόγου Νέων Ελλήνων Διαβητικών (ΣΥΝΕΔ), αλλά και την υποστήριξη με την αιγίδα, της ΚΕΔΕ, του ΙΣΑ, του Δήμου Αμαρουσίου, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), της Ελληνικής Ομοσπονδίας για τον Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ) και της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Παχυσαρκίας, του Μεταβολισμού και των Διαταραχών Διατροφής (ΕΠΑΜΕΔΙ).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet