Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Κλαδιά, κορμοί και ξερά χόρτα παραμένουν αμάζευτα σε Δήμους του Β.Τ. Αθηνών
Βουλευτές Βόρειου Τομέα Αθηνών

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Κλαδιά, κορμοί και ξερά χόρτα παραμένουν αμάζευτα σε Δήμους του Β.Τ. Αθηνών

Ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κώστας Ζαχαριάδης, τομεάρχης Εσωτερικών και Μίλτος Χατζηγιαννάκης, αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών για τη σημαντική καθυστέρηση με την οποία άρχισε να υλοποιείται η απόφαση κατανομής των πιστώσεων στους Δήμους, αλλά και να χρηματοδοτούνται οι αποκεντρωμένες διευθύνσεις της χώρας για την κάλυψη των δράσεων πυροπροστασίας με βάση τα εγκεκριμένα σχέδια δράσης από αυτές.

Συνέπεια ήταν να μην έχει υλοποιηθεί τίποτα σε επίπεδο πρόληψης στις δασικές εκτάσεις και να έχει υπάρξει καθυστέρηση, σε επίπεδο Δήμου, εκτέλεσης προγραμμάτων προληπτικού καθαρισμού της βλάστησης για τη μείωση του κινδύνου σε περιοχές ιδιαίτερης προστασίας όπως άλση, πάρκα, κατασκηνώσεις κ.λπ. και απομάκρυνσης των υπολειμμάτων καθαρισμού της βλάστησης που ενεργείται από ιδιοκτήτες σε περιβάλλοντες χώρους κατοικιών και οικοπέδων, επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, έτσι, το φετινό καλοκαίρι βρίσκει τους Δήμους του Βόρειου Τομέα Αθηνών σε μια εικόνα πλήρους εγκατάλειψης, στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου, λίγες μέρες μετά την καταστροφική πυρκαγιά σε Κορινθία και Δυτική Αττική, που κατέκαψε χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης, αλλά και στον απόηχο των συνεπειών της «Μήδειας» που μας άφησε με πλήθος κομμένων δέντρων τα οποία σε πολλούς Δήμους του Β1 Βόρειου Τομέα Αττικής δεν έχουν καθαριστεί ακόμα, ενώ συμπεριλαμβάνονται στα όριά τους περιοχές υψηλής επικινδυνότητας.

Από την άλλη, σε επίπεδο Δήμων, επικίνδυνα οικόπεδα και ακάλυπτοι χώροι γεμάτοι από ξερά χόρτα και κλαδιά είναι εστίες μόλυνσης και επικινδυνότητας καθώς εγκυμονούν κινδύνους πρόκλησης πυρκαγιάς. «Τις εικόνες αυτές τις ανταμώνουμε σε πολλούς Δήμους του Βόρειου Τομέα της Αττικής», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την ερώτηση συνυπογράφουν ακόμη 18 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet