Ερώτηση στη Βουλή για τους αγριόχοιρους στα Βόρεια Προάστια από την Αν. Αλεξοπούλου
Βουλευτές Βόρειου Τομέα Αθηνών

Ερώτηση στη Βουλή για τους αγριόχοιρους στα Βόρεια Προάστια από την Αν. Αλεξοπούλου

Επικαλούμενη καταγγελίες κατοίκων της ευρύτερης περιοχής των Βορείων Προαστίων για την παρουσία αγριόχοιρων στην περιοχή, η βουλευτής Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών με την Ελληνική Λύση Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου υπέβαλε σχετική ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τον υπουργό Εσωτερικών και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η βουλευτής κάνει λόγο στην ερώτησή της για τον σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των πεζών, αλλά και για την κυκλοφορία των διερχομένων οχημάτων, από την εμφάνιση κοπαδιών αγριόχοιρων (αγριογούρουνων), οι οποίοι, εδώ και καιρό, έχουν κυριολεκτικά εισβάλλει εντός του αστικού ιστού των εν λόγω Δήμων.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως αναφέρει, ότι πρόσφατα έγινε καταγγελία κατά την οποία αγριογούρουνα περικύκλωσαν μητέρα που έκανε βόλτα με το μωρό της στο καρότσι, χωρίς, ωστόσο, να της προξενήσουν βλάβες, ενώ ανάλογες καταγγελίες κάνουν λόγο για επιθέσεις αγριογούρουνων εναντίον σκυλιών και των συνοδών τους.

Η βουλευτής ζητεί από τους υπουργούς:

  1. Ποια είναι η επίσημη εικόνα που έχουν αναφορικά με την εισροή πλήθους αγριόχοιρων, εντός των ορίων των Δήμων των Βορείων Προαστίων των Αθηνών, και ποιοι είναι οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτό το φαινόμενο, κατά την κρίση τους;
  2. Με ποιον τρόπο σχεδιάζουν να αντιμετωπίσουν το ως άνω φαινόμενο, με φιλικό προς τα συγκεκριμένα ζώα τρόπο, ώστε η περιοχή των Βορείων Προαστίων των Αθηνών να απεγκλωβιστεί από την παρουσία τους και αυτά να επιστρέψουν στο οικείο τους περιβάλλον;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet