Ηλ. Αποστολόπουλος, Β. Ζορμπάς και Γ. Θωμάκος μίλησαν με τον Δ. Καιρίδη για τα προβλήματα των Δήμων τους
ΟΤΑ

Ηλ. Αποστολόπουλος, Β. Ζορμπάς και Γ. Θωμάκος μίλησαν με τον Δ. Καιρίδη για τα προβλήματα των Δήμων τους

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δεύτερη διαδικτυακή συζήτηση που οργάνωσε ο βουλευτής Δημήτρης Καιρίδης με τους τρεις δημάρχους, Ηλία Αποστολόπουλο (Παπάγου – Χολαργού), Βασίλη Ζορμπά (Αγίας Παρασκευής) και Γιώργο Θωμάκο (Κηφισιάς) τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2020, στις 9μ.μ., η οποία μεταδόθηκε στη σελίδα του Facebook του Δημήτρη Καιρίδη – Δημήτρης Καιρίδης-Dimitris Kairidis και μέσω του καναλιού youtube.com/c/DimitrisKairidis. H συζήτηση είχε απήχηση σε 7.000 χρήστες στο facebook και την παρακολούθησαν περίπου 2.500 πολίτες, ενώ υπεβλήθησαν δεκάδες ερωτήσεις προς τους καλεσμένους.

Οι τρεις δήμαρχοι τόνισαν ότι οι δημοτικές αρχές α) στάθηκαν δίπλα στους δοκιμαζόμενους πολίτες, και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με πολλά κοινωνικά προγράμματα, β) πλήττονται οικονομικά από την πτώση στις εισπράξεις δημοτικών τελών και την αναστολή λειτουργίας παιδικών σταθμών και άλλων δομών, γ) εκμεταλλεύθηκαν, κατά το δυνατόν, τη μειωμένη κυκλοφορία για την ολοκλήρωση των υπό εκτέλεση έργων και δ) διευρύνουν τις υπηρεσίες τους που παρέχονται ψηφιακά για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.

Πιο συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το έργο των δήμων δυσχεραίνεται από την πολυφωνία και τη δυσλειτουργικότητα που δημιουργεί η απλή αναλογική του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο νόμος 4412, ο οποίος «δένει τα χέρια των δημοτικών αρχών» με μία «τυραννική γραφειοκρατία» που καθυστερεί τις όποιες διαδικασίες ανάθεσης έργων, που μπορεί να πάρουν μέχρι και ενάμισι χρόνο από την ολοκλήρωση μιας μελέτης.

Τα προβλήματα του νόμου 4412 υπογράμμισε και ο δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, ο οποίος παρουσίασε τις εντατικές προσπάθειες που έγιναν προκειμένου να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος και να μην καθυστερήσει ο προγραμματισμός του Δήμου όσον αφορά τα έργα που είχαν δρομολογηθεί.

Τέλος, αναφορικά με τα φαινόμενα παραβατικότητας στην πλατεία Αγίου Ιωάννη της Αγίας Παρασκευής, ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς έκανε τρεις προτάσεις στο αρμόδιο υπουργείο: 1. Nα εφαρμοστεί αυστηρά η απαγόρευση στάθμευσης και να γίνεται άμεση αφαίρεση πινακίδων, 2. Να γίνονται εντατικοί έλεγχοι αλκοτέστ στην περιοχή πέριξ της πλατείας, 3. Να γίνεται συστηματικός έλεγχος στα μαγαζιά και στα περίπτερα της γύρω περιοχής ώστε να τηρείται το όριο ηλικίας για την πώληση αλκοόλ. Ο κ. Ζορμπάς τόνισε ότι τη λύση στην πλατεία Αγίου Ιωάννου δεν θα τη δώσουν τα ΜΑΤ. 

Στο ερώτημα τι σκοπεύει να πράξει σχετικά με το ημιτελές κολυμβητήριο της Αγίας Παρασκευής, ο κύριος Αποστολόπουλος παρενέβη, προθυμοποιούμενος να συνεισφέρει οικονομικά, καθώς αμφότεροι οι Δήμοι Παπάγου – Χολαργού και Αγίας Παρασκευής στερούνται κολυμβητηρίου, ως μια διαδημοτική σύμπραξη με «κουμπάρο» τον Δημήτρη Καιρίδη.

Ο Δημήτρης Καιρίδης άνοιξε, έκλεισε και διηύθυνε την ενδιαφέρουσα συζήτηση, διαβάζοντας και τις ερωτήσεις του κοινού. Όπως τόνισε, κλείνοντας τη «συνάντηση», οι δήμοι είναι το βάθρο της δημοκρατίας και η πολιτική δεν μπορεί παρά να είναι πριν από όλα τοπική («All politics is local politics – Tip O’Neill»).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet