«Η Bόρεια Αθήνα συζητά» για τη σημασία του 1821 για την Ελλάδα και τον κόσμο στις 29/3
ΟΤΑ

«Η Bόρεια Αθήνα συζητά» για τη σημασία του 1821 για την Ελλάδα και τον κόσμο στις 29/3

Στο πλαίσιο του κύκλου συζητήσεων με τους πολίτες του Βόρειου Τομέα «Η Bόρεια Αθήνα συζητά», ο βουλευτής Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Καιρίδης συζητά με τον Ευάνθη Χατζηβασιλείου, καθηγητή Ιστορίας του Μεταπολεμικού Κόσμου, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τη σημασία του 1821 για την Ελλάδα και τον κόσμο, όπως ενημερώνει το γραφείο Τύπου του βουλευτή.

«Η Ελλάδα συγκινεί και παρακινεί διεθνώς. Στην εποχή της, η Ελληνική Επανάσταση προκάλεσε ένα πρωτόγνωρο κύμα διεθνούς αλληλεγγύης και φιλελληνισμού. Η σύγχρονη Ελλάδα, όπως γεννήθηκε μέσα από μια μεγάλη επανάσταση, υπήρξε και παραμένει πρωτοπόρος των πιο ριζοσπαστικών πολιτικών ιδεών και αξιών, δηλαδή της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισονομίας, των δικαιωμάτων του ανθρώπου, της αυτοδιάθεσης και, συνολικά, της πίστης στην πρόοδο, ότι δηλαδή οι ανθρώπινες κοινωνίες μπορούν και πρέπει να αλλάζουν προς το καλύτερο», σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Λίγα λόγια για τον Ευάνθη Χατζηβασιλείου από το γραφείο Τύπου

Ο Ευάνθης Χατζηβασιλείου γεννήθηκε το 1966 στο Δοξάτο Δράμας. Αποφοίτησε από το τμήμα Νομικής του ΑΠΘ το 1987 και έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα στην Ιστορία Διεθνών Σχέσεων, από το London School of Economics το 1992. Σήμερα υπηρετεί ως καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και ως γενικός γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία. Είναι εταίρος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», μέλος του Δ.Σ. της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και μέλος του ελληνοτουρκικού φόρουμ.

Η διαδικτυακή συζήτηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021 και ώρα 20:30, σε ζωντανή αναμετάδοση στη σελίδα facebook του Δημήτρη Καιρίδη – Δημήτρης Καιρίδης-Dimitris Kairidis και μέσω του καναλιού youtube.com/c/DimitrisKairidis, επισημαίνει η διοίκηση, καταλήγοντας ότι οι ομιλητές θα δεχτούν γραπτές ερωτήσεις από το κοινό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet