ΛΑ.ΣΥ. Παπάγου-Χολαργού: Άμεση ανανέωση των συμβάσεων εργαζομένων στο πρόγραμμα ΟΑΕΔ για Κοινωφελή Εργασία
Κοινωνία

ΛΑ.ΣΥ. Παπάγου-Χολαργού: Άμεση ανανέωση των συμβάσεων εργαζομένων στο πρόγραμμα ΟΑΕΔ για Κοινωφελή Εργασία

«Παρέμβαση πραγματοποίησε η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ (22/2/2021) και με γραπτή Ερώτησή της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απαιτώντας την άμεση ανανέωση των συμβάσεων των 36.500 εργαζόμενων του προγράμματος του ΟΑΕΔ για την Κοινωφελή Εργασία, με τη μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου και την κατάργηση των μέτρων της Ε.Ε. και των αστικών κυβερνήσεων που ανακυκλώνουν την ανεργία, με επιστολή της στον επίτροπο Εργασίας και Κοινωνικών Δικαιωμάτων», όπως ενημερώνει η Λαϊκή Συσπείρωση Παπάγου-Χολαργού.

Στην επιστολή τους, οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος σημειώνουν τα εξής:

Αυτή την περίοδο λήγει η σύμβαση 36.500 εργαζομένων του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας 2020 του ΟΑΕΔ στους Δήμους, τις Περιφέρειες της χώρας, στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας (ΚΚΠΠ) και σε άλλους φορείς, που συνέβαλαν αποφασιστικά στην ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών και στην εξυπηρέτηση των πολιτών, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες των φορέων.

Οι εργαζόμενοι, μετά από οκτώ μήνες εργασίας στο πρόγραμμα, πρόκειται να μείνουν άνεργοι, όπως και οι χιλιάδες εργαζόμενοι των αντίστοιχων προγραμμάτων των προηγούμενων ετών, την ώρα που η ανεργία εν μέσω οικονομικής κρίσης και της πανδημίας που την επιτάχυνε, έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet