Οι Κινέζοι «κατέλαβαν» τα Βόρεια Προάστια και αγοράζουν τα πάντα
ΟΤΑ

Οι Κινέζοι «κατέλαβαν» τα Βόρεια Προάστια και αγοράζουν τα πάντα

Η εικόνα είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Μικροσκοπικές Κινέζες, ντυμένες με αθλητικού τύπου, πάντα όμως πανάκριβα, ρούχα, δίνουν οδηγίες σε εργάτες, ελληνικής και αλβανικής καταγωγής. Τα συγκεκριμένα σκηνικά διαδραματίζονται σε καθημερινό επίπεδο στα… κακοτράχαλα εδάφη της Πολιτείας, στις πιο «πεδινές» εκτάσεις της Κηφισιάς, στην Εκάλη και στον Διόνυσο.

Οι Κινέζοι έχουν αγοράσει τεράστιες εκτάσεις στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας. Αν θέλουμε να χαρίσουμε έναν τίτλο σε όλα αυτά τα οποία διαδραματίζονται στα north suburbs αυτός είναι «Η επέλαση των Κινέζων». Λαμπερές βίλες, οι οποίες ανακαινίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς (κάποιες προ «Covid-19», άλλες όμως συνέχισαν και αυτή την περίοδο, την πραγματικά εξαιρετικά δύσκολη) και οι νέοι τους, απαιτητικοί ιδιοκτήτες. Οι αγοραστές είναι Κινέζοι.

Επιχειρηματίες ισχυροί, οι οποίοι αποφάσισαν ένα μεγάλο μέρος του χρόνου ή και ολόκληρο τον χρόνο, να κατοικούν στην Ελλάδα. Οι σύζυγοι των Κινέζων επιχειρηματιών επιβλέπουν τις εργασίες ανακαίνισης πολλών εκατομμυρίων στα σπίτια που απέκτησαν από Έλληνες. Ανθρώπους οι οποίοι βρέθηκαν σε άσχημη οικονομική κατάσταση ή απλώς τα ποσά που τους πρόσφεραν ήταν τόσο δελεαστικά ώστε δεν μπόρεσαν να αρνηθούν… Οι Κινέζοι είναι πραγματικά ιδιαίτερα απαιτητικοί.

Φαίνεται από τον τρόπο που δίνουν τις εντολές στους εργάτες ή στους αρχιτέκτονες, οι οποίοι καλούνται να αλλάξουν εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, «υποκύπτοντας» πολλές φορές στην κακογουστιά τους.

Οι πισίνες και οι… μικροί Παρθενώνες!

Το «new money» κουβαλάει μαζί του μια υπερβολική διάθεση για εκρηκτικά χρώματα, παράθυρα «στολισμένα» με βαριές σατέν κουρτίνες, χρυσαφένια έπιπλα και πισίνες που φέρουν γύρω μαρμάρινες αρχαιοελληνικές κατασκευές.

Κάτι σαν μικρούς Παρθενώνες. Ευτυχώς που δεν ζήτησαν από τους interior designers να βάλουν ζωγράφους οι οποίοι θα «αποτύπωναν» στον πάτο της πισίνας τους κινεζικούς μαυροκόκκινους δράκους. Οι καινούργιοι ιδιοκτήτες έχουν κουστωδίες από bodyguards και θηριώδη jeep, τα οποία είμαι σίγουρη ότι από την επόμενη εβδομάδα που θα αρθεί η καραντίνα θα παρκάρουν στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου. Εκεί όπου βρίσκονται οι πανάκριβες exclusive boutiques.

Οι Κινέζοι αγοράζουν από σπίτια μέχρι… χιλιάδες κούτες με ρούχα διάσημων σχεδιαστών, όπως επίσης πανάκριβα κοσμήματα. Δείχνουν αδυναμία στα Βόρεια Προάστια και στις αγορές από τις boutiques Hermes, Prada, Louis Vuitton και Cartier.

Το γνωστό κατάστημα Cartier στη Βουκουρεστίου ανακαινίζεται με εντατικούς ρυθμούς. Την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι πανέτοιμο να υποδεχθεί τους Κινέζους. Οι συγκεκριμένοι στηρίζουν τα τελευταία χρόνια την αγορά του κοσμήματος, προχωρώντας σε αγορές που ζαλίζουν.

Τη μετά «Covid-19» εποχή όλοι ελπίζουν ότι θα επιστρέψουν για να προσφέρουν τονωτικές ενέσεις στη δοκιμαζόμενη ελληνική οικονομία.

Πηγή: in.gr/ Μαργαρίτα Σφέτσα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet