Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος ακροάσεων για τη στελέχωση των Χορωδιών του Ομίλου για την UNESCO Β.Π.
ΟΤΑ

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος ακροάσεων για τη στελέχωση των Χορωδιών του Ομίλου για την UNESCO Β.Π.

Με αθρόα συμμετοχή μικρών και μεγάλων πραγματοποιήθηκε ο πρώτος κύκλος των ακροάσεων για την ένταξη νέων μελών στις Χορωδίες του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων. Παιδιά άνω των έξι ετών, νέοι, αλλά και ενήλικες κάθε ηλικίας, ανέπτυξαν τις φωνητικές και θεατρικές τους ικανότητες σε γνωστές μελωδίες από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.

Στόχος της σύστασης χορωδιακών συνόλων για όλες τις ηλικιακές ομάδες είναι η μουσική καλλιέργεια των συμμετεχόντων με τα κατάλληλα μουσικοπαιδαγωγικά συστήματα, τα οποία θα τους βοηθήσουν να ανακαλύψουν τα μυστικά της μελωδίας και της ερμηνείας και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, αλλά και θα μυηθούν στα μυστικά της κίνησης του σώματος και της δραματουργίας.

Στο πλαίσιο των μαθημάτων, θα διδαχτούν τη σωστή τεχνική αναπνοής και την ορθή τοποθέτηση της φωνής, βασικές αρχές της μουσικής θεωρίας, θα εφαρμόσουν φωνητικές και σωματικές ρυθμικές ασκήσεις, με στόχο να εξελίξουν τη μουσική τους παιδεία, να κατανοήσουν τη μουσική και να καλλιεργήσουν τα εκφραστικά τους μέσα. Η εκπαίδευση αυτή είναι απαραίτητη για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερες απαιτήσεις της συμμετοχής τους σε μεγάλες πολυφωνικές εκδηλώσεις του Ομίλου.

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του πρώτου κύκλου των ακροάσεων για τη στελέχωση των Χορωδιών του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, η πρόεδρος Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, δήλωσε: «Η μεγάλη προσέλευση των ενδιαφερομένων είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική αποδεικνύοντας την ευαισθησία και τη “δίψα” του κοινού, και ιδιαίτερα των νέων μας, να ασχοληθούν με την τέχνη και την τεχνική της μουσικής. Το τραγούδι, το διαχρονικό μέσο έκφρασης κάθε συναισθήματος, κάθε σκέψης και κάθε βιωματικής εμπειρίας, ζωντανεύει μέσα από την ερμηνεία μεγάλων κλασικών συνθετών, Ελλήνων και ξένων, ενσαρκώνοντας το πνεύμα της αλληλεγγύης, της ενότητας, και της ανιδιοτελούς αγάπης. Με χαρά καλωσορίζουμε τα νέα μέλη των χορωδιακών συνόλων του Ομίλου μας και συνεχίζουμε τις ακροάσεις για την ολοκλήρωση των τμημάτων μας».

Οι ακροάσεις θα συνεχιστούν για το Τμήμα Ενηλίκων, την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 19:00 και για το Παιδικό και Νεανικό Τμήμα, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020 στις 15:00, πριν από τη διεξαγωγή των προγραμματισμένων μαθημάτων, στα γραφεία του Ομίλου (Λεωφ. Κηφισιάς 100 & Μαραθωνοδρόμου 83, Μαρούσι).

Υπεύθυνη προγράμματος: Ντέπη Σακελλαρίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet