Ο «μπον βιβέρ» των Bορείων Προαστίων, η… κλεμμένη Bentley, η «ροζ» ταινία και η σύλληψη
ΟΤΑ

Ο «μπον βιβέρ» των Bορείων Προαστίων, η… κλεμμένη Bentley, η «ροζ» ταινία και η σύλληψη

Μόνο άγνωστος δεν είναι για τους αστυνομικούς της Ασφάλειας ο 56χρονος που συνελήφθη και κατηγορείται ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος με τις εικονικές κλοπές πολυτελών Ι.Χ. αυτοκίνητων. Πρόκειται για άτομο που χαρακτηρίζεται ως «μπον βιβέρ» των Βορείων Προαστίων, λάτρης της καλής κουζίνας, των ακριβών ποτών, των super cars και των ωραίων γυναικών.

Μαζί του συνελήφθη -με εξίσου βαρύ κατηγορητήριο- και η 38χρονη σύζυγός του, καθώς επίσης και τέσσερα ακόμη άτομα ανάμεσα τους ένας γνωστός γυναικολόγος των Βορείων Προαστίων. Όπως έγραψε από την Κυριακή το Reader.gr οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Αερολιμένα Αθηνών, κατάφεραν -χάρη στην παρατηρητικότητα τους και τον συνδυασμό των στοιχείων- να εξαρθρώσουν το κύκλωμα και να φτάσουν στη σύλληψη του 56χρονου ιδιοκτήτη εταιρείας εμπορίας πολυτελών οχημάτων στη Νέα Ερυθραία. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα μέλη του κυκλώματος οργάνωναν «κλοπές» Ι.Χ. αυτοκινήτων που ανήκαν στους ίδιους, τα διέλυαν για να αποφύγουν τον εντοπισμό, δήλωσαν στις ασφαλιστικές τις κλοπές και εισέπρατταν αποζημιώσεις. Στη συνέχεια, οι μηχανικοί της συμμορίας, έφτιαχναν ξανά τα οχήματα και τα έβγαζαν προς πώληση είτε με αλλαγμένο αριθμό πλαισίου, είτε σε γειτονικές χώρες των Βαλκανίων. 

Ωστόσο, στην… απροσεξία του Βούλγαρου μηχανικού αυτοκινήτων, που πήγε «καρφί» και άνοιξε με… κλειδί την Bentley από το πάρκινγκ του «Ελ. Βενιζέλος», ήχησε το πρώτο καμπανάκι για τους αστυνομικούς. Το δεύτερο ήχησε μόλις διαπίστωσαν ότι ο 42χρονος Βούλγαρος πήγε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών με Ι.Χ. αυτοκίνητο που ανήκει στον 56χρονο γυναικολόγο, ο οποίος δήλωσε στην ΕΛ.ΑΣ. την κλοπή της… Bentley που -όπως υποστήριξε- είχε αγοράσει έναντι 170.000 ευρώ από την εταιρεία εμπορίας οχημάτων του φερόμενου ως «εγκέφαλου» του κυκλώματος.

Βίος και πολιτεία ο 56χρονος έμπορος οχημάτων

Πίσω στον χρόνο, το όχι και τόσο μακρινό 2013, ο 56χρονος σήμερα έμπορος πολυτελών Ι.Χ. αυτοκινήτων είχε συλληφθεί ξανά, κατηγορούμενος ως «εγκέφαλος» κυκλώματος που έκλεβε οχήματα και στη συνέχεια τα πουλούσε με αλλαγμένο αριθμό πλαισίου, σε εταιρεία που διατηρούσε τότε στη Νέα Ιωνία. Μετά από πολύμηνη έρευνα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής πέρασαν χειροπέδες στον «μπον βιβέρ» που όλη η κοσμική Αθήνα ήξερε με το μικρό του όνομα και τον έπαιρνε τηλέφωνο για να αγοράσει πολυτελές μεταχειρισμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο. 

Porsche, Bentley, Ferrari, Mercedes, BMW και Lamborghini, ήταν οι αγαπημένες του μάρκες, με δεκάδες τέτοια super cars να… κοσμούν τη βιτρίνα του καταστήματος του επί της οδού Καποδιστρίου. Κάτι ανάλογο συνέβαινε τα τελευταία χρόνια και με το νέο κατάστημα στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, όπου και πρόσφατα είχε κάνει έφοδο η Αστυνομία. 

Πριν ακόμη παντρευτεί (σ.σ. για δεύτερη φορά), χαρακτηρίζονταν ως λάτρης της κοσμικής ζωής, με σχεδόν καθημερινές επισκέψεις σε καλά εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα. Συνήθιζε μάλιστα να κυκλοφορεί είτε με καλογυαλισμένα super cars που… εκμηδένιζαν τις αποστάσεις, είτε με θηριώδη τζιπ σε ματ χρώμα, για να κερδίζει με αυτό τον τρόπο τα βλέμματα των γυναικών. Μάλιστα, δεν είχε κανένα πρόβλημα να δαπανήσει μεγάλα χρηματικά ποσά για τη διασκέδαση του ίδιου και της παρέας του, ενώ μία πολυτελής Bentley που άνηκε σε αυτόν είχε… πρωταγωνιστήσει σε «ροζ» ταινία με διάσημη Ελληνίδα ξανθιά, που σήμερα έχει αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας. 

Και τότε, είχε προκύψει εμπλοκή του σε ανάλογο «κόλπο» με εικονικές κλοπές πολυτελών Ι.Χ. αυτοκινήτων, ωστόσο, αρχικά είχε διαφύγει της σύλληψης.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet