Ο Σύλλ. Εκπ/κών ΠΕ «Γ. Σεφέρης» κατά του ν/σ για τις διαδηλώσεις – συγκεντρώσεις
ΟΤΑ

Ο Σύλλ. Εκπ/κών ΠΕ «Γ. Σεφέρης» κατά του ν/σ για τις διαδηλώσεις – συγκεντρώσεις

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» N. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης καταγγέλλει τη νέα προσπάθεια της κυβέρνηση της Ν.Δ. που «με ένα χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο (αντιγραφή του χουντικού νόμου του 1971!)», όπως αναφέρει, να επιβάλει επιπλέον μέτρα περιορισμού, καταστολής και απαγόρευσης των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων, «αναθέτοντας στην αστυνομία, πέρα από τον ρόλο της στην επιβολή του νόμου, το δικαίωμα να αποφασίζει εκ των προτέρων αν θα επιτραπεί μια δημόσια συνάθροιση, αν αυτή είναι αυθόρμητη, ποιοι περιορισμοί θα επιβάλλονται…».

Το Δ.Σ. του Συλλόγου θεωρεί ότι ο περιορισμός των διαδηλώσεων, «πέρα από τον σταθερό και διαχρονικό πόθο των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων, σήμερα συμπληρώνει τον συνολικό σχεδιασμό της επίθεσης στα εργατικά δικαιώματα που προωθείται σε όλα τα επίπεδα, με αφορμή την πανδημία και θέλει τον εργαζόμενο άφωνο και τους αγώνες του στο γύψο».

Ταυτοχρόνως, καλεί τα μέλη του και όλους τους εργαζόμενους της περιοχής «να ματαιώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο, να μετατρέψουν τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο και την αντίσταση σε ποινικό αδίκημα. Να μην το επιτρέψουμε».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet