«Πράσινοι»: Το περιβάλλον θα έπρεπε να κυριαρχεί σε όλες τις πολιτικές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
ΟΤΑ

«Πράσινοι»: Το περιβάλλον θα έπρεπε να κυριαρχεί σε όλες τις πολιτικές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Σύμφωνα με τους «Πράσινους» ο κορωνοϊός δεν εξαφάνισε τη μεγάλη απειλή της κλιματικής κρίσης, επομένως, όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση, το περιβάλλον αστόχως αποτελεί υποενότητα του αναπτυξιακού προγράμματος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που παρουσίασε η κυβέρνηση. Αντίθετα, σημειώνουν, θα έπρεπε να εμπεριέχεται και να κυριαρχεί σε όλες τις πολιτικές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της κεντρικής διοίκησης.

Ειδικότερα, όσα αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:

«Σήμερα, δεν μπορεί να σχεδιάζονται με κοντή μνήμη αντιπεριβαλλοντικές πολιτικές με πρόσχημα την επανεκκίνηση της οικονομίας. Για μας τους Πράσινους είναι αδιαπραγμάτευτο ότι οποιοσδήποτε κυβερνητικός σχεδιασμός πρέπει να γίνεται στην κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος και της ανάσχεσης της κλιματικής κρίσης. Στην πολιτική προστασία, στην ποιότητα ζωής, στα αδέσποτα ζώα, στη βιώσιμη ανάπτυξη, στην παιδεία, στον πολιτισμό, στον τουρισμό, στην ψηφιακή σύγκληση και στην κοινωνική πολιτική, η προστασία του περιβάλλοντος πρέπει να είναι βασικό συστατικό στοιχείο και όχι υποενότητα.

»Με μεγάλη ανησυχία είδαμε επίσης να απουσιάζουν η κυκλική οικονομία, η ενέργεια και οι μεταφορές από τους άξονες προτεραιότητας της μετεξέλιξης του προγράμματος “Φιλόδημος”! Εκτός αυτού, διατηρείται το απαράδεκτο στοιχείο των κεντρικά κατευθυνόμενων οριζόντιων δράσεων, αφαιρώντας από την Τοπική Αυτοδιοίκηση την αρχή της αυτοτέλειας και της αρμοδιότητας επί των τοπικών υποθέσεων».

Τέλος οι « Πράσινοι» εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για τη σύσταση «μονοκομματικής, διορισμένης από τον υπουργό», Επιτροπής Αξιολόγησης των προτάσεων των Δήμων, χωρίς τη συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης και ανεξάρτητων υπαλλήλων της δημόσιας διοίκησης. Αυτό φοβούνται ότι πάει την κοινωνία «χρόνια πίσω, στους καιρούς του απόλυτου κομματικού κράτους και σε αδιαφανείς συμβάσεις με φωτογραφικούς διαγωνισμούς».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet