Προσδιορίστηκε το ανώτατο όριο συνολικού προϋπολογισμού προτάσεων για το «Αντ. Τρίτσης»
espa.io/
ΟΤΑ

Προσδιορίστηκε το ανώτατο όριο συνολικού προϋπολογισμού προτάσεων για το «Αντ. Τρίτσης»

Δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία προσδιορίζεται το ανώτατο όριο συνολικού προϋπολογισμού (πλαφόν) των προτάσεων που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για κάθε μία από τις επτά κατηγορίες των δυνητικών δικαιούχων.

Η κατηγοριοποίηση λαμβάνει υπόψη την αναπτυξιακή στόχευση, δημογραφικά κριτήρια, τα ειδικά χαρακτηριστικά των ηπειρωτικών και νησιωτικών περιοχών, καθώς και τις ειδικότερες ανάγκες των Δήμων για επενδύσεις με πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση προσδιορίζει, επίσης, τις προϋποθέσεις επιλεξιμότητας και τα κριτήρια για την επιλογή των προτάσεων, καθώς και τα κριτήρια ένταξης έργων, προμηθειών, μελετών και υπηρεσιών.

Προκειμένου να διευκολυνθούν χρονικά οι φορείς στην υποβολή των προτάσεών τους, το αμέσως επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει η τελική  παράταση του προγράμματος έως τις 31 Μαΐου 2021.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε:

«Αναμορφώνουμε το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, με μοναδικό μας στόχο την καλύτερη δυνατή και ταχύτερη απορρόφηση των χρηματοδοτικών εργαλείων που η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει στα χέρια της, προκειμένου να υλοποιήσει έργα, τα οποία αλλάζουν ριζικά την όψη των τοπικών κοινωνικών και βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

»Χωρίς τη θέσπιση πλαφόν και την προηγηθείσα νομοθετική ρύθμιση για τεχνική βοήθεια, οι πιο μικροί Δήμοι και εκείνοι με πιο αδύναμες τεχνικές υπηρεσίες κινδύνευαν να μείνουν εκτός του προγράμματος.

»Είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σε όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας. Για εμάς δεν υπάρχει ούτε μία ημέρα για χάσιμο, ιδίως σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα υλοποίησης ώριμων αναπτυξιακών έργων, που θα δημιουργήσουν πολλές νέες θέσεις εργασίας σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας».

Πηγή: υπουργείο Εσωτερικών

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet