Προσποιούνταν τους αστυνομικούς και «έγδυναν» αλλοδαπούς σε περιοχές της Δ. Αττικής
hellenicpolice/FB
ΟΤΑ

Προσποιούνταν τους αστυνομικούς και «έγδυναν» αλλοδαπούς σε περιοχές της Δ. Αττικής

Εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε βάρος αλλοδαπών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Ειδικότερα, σε δύο επιχειρήσεις, τις πρωινές ώρες της Τρίτης 25/2 και τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 26/2, στο Καματερό και στα Άνω Λιόσια, τρεις Έλληνες, εκ των οποίων δύο άνδρες 50 και 28 ετών και μια 29χρονη γυναίκα, μέλη της σπείρας, κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, ληστείας, διακεκριμένων κλοπών, αντιποίηση, απάτη, παράνομη βία και παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών. Επίσης, αναζητείται ακόμα ένας συνεργός τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει από τον Σεπτέμβριο του έτους 2019 εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν στη Δυτική Αττική και ειδικότερα στις περιοχές της Φυλής, Ζεφυρίου, Ιλίου, Χαϊδαρίου, Αιγάλεω, Αγίων Αναργύρων και Αχαρνών, με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και κλοπών με τη μέθοδο της αντιποίησης της Αστυνομικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της σπείρας, δρώντας από κοινού ή κατά μόνας, επιβαίνοντες σε ΙΧΕ αυτοκίνητο, προσέγγιζαν ανυποψίαστους πεζούς αλλοδαπούς και προσποιούμενοι του αστυνομικούς, τους αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή και έγγραφα.

Σε κάποιες περιπτώσεις μετέβαιναν με τους παθόντες στην οικία τους, όπου με το πρόσχημα της κατ’οίκον έρευνας αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή και έγγραφα παραμονής των παθόντων, ενώ σε άλλες, προκειμένου να εξαναγκάσουν τα θύματα τους να τους παραδώσουν τα ανωτέρω, χρησιμοποιούσαν απειλή και χρήση σωματικής ή ψυχολογικής βίας.

Στην κατοχή τους και σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ΙΧΕ αυτοκίνητο, μικροποσότητα κάνναβης, κινητό τηλέφωνο και κάρτα sim.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν τέσσερις περιπτώσεις ληστειών και είκοσι κλοπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη συμμέτοχη τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Πηγή στοιχείων: Ελληνική Αστυνομία

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet