Ριζοσπαστικοί συνδυασμοί των Βορείων σε συγκέντρωση κατά της «εκποίησης» του ΟΑΚΑ στις 20/7
ΟΤΑ

Ριζοσπαστικοί συνδυασμοί των Βορείων σε συγκέντρωση κατά της «εκποίησης» του ΟΑΚΑ στις 20/7

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι παρατάξεις Εκτός Σχεδίου Νέας Ιωνίας, Κόκκινη Ρωγμή στο Ηράκλειο Αττικής και Εκτός των Τειχών Αμαρουσίου καλούν όλες και όλους σε συγκέντρωση ενάντια «στα σχέδια ξεπουλήματος», όπως αναφέρουν, «των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ», την Τρίτη 20 Ιουλίου, στις 19:30, στον σταθμό του τρένου «Ειρήνη».

Ειδικότερα, τα μέλη των προαναφερόμενων συνδυασμών σημειώνουν τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Σύμφωνα με μια σειρά δημοσιευμάτων αλλά και δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υιοθετεί το «όραμα» του Δημήτρη Γιαννακόπουλου (Athens Alive) και ετοιμάζεται να προχωρήσει άμεσα στην ολική ανάπλαση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στο Μαρούσι. Μάλιστα οι πληροφορίες λένε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει την επόμενη Τρίτη το «master plan» στον χώρο του ΟΑΚΑ.

Στο όνομα της υποτιθέμενης «Ανάπτυξης» σχεδιάζουν να κατασκευάσουν ξενοδοχεία, επαγγελματικούς χώρους και χώρους γραφείων, εστιατόρια, καταστήματα λιανικής και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων.

Υπόσχονται πακτωλό εκατομμυρίων και νέες θέσεις εργασίας. Αυτό που θα φέρουν είναι μεγάλα κέρδη για τους επενδυτές-εργολάβους. Αλλά και εργασία «νέου τύπου» σύμφωνα με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη (ελαστικό ωράριο, δεκάωρα, απλήρωτες υπερωρίες, μισθοί πείνας) για τον λαό και την νεολαία.

Μιλάνε για αναβάθμιση της περιοχής με περιβαλλοντική ευαισθησία. Στην πράξη θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο περιβαλλοντικά και κυκλοφοριακά μια ήδη κορεσμένη περιοχή που στενάζει από τις υπερτοπικές χρήσεις (εμπορικά κέντρα, υπουργείο Παιδείας κ.λπ.) και η οποία υπολείπεται σημαντικά σε διαθέσιμους ελεύθερους χώρους και χώρους πρασίνου.

Προσπαθούν να μας πείσουν ότι το κράτος θα έχει μεγάλα έσοδα από την «επένδυση». Οι μνήμες είναι ακόμη νωπές από αντίστοιχες περιπτώσεις, τόσο από αυτή την κυβέρνηση όσο και από προηγούμενες. Αυτό που εννοούν είναι εκποίηση-ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας όπως στο Ελληνικό, χρηματοδότηση των επενδύσεων είτε απ’ ευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό είτε από τις τράπεζες με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, και φυσικά -με την πρώτη ευκαιρία- γενναίες «αποζημιώσεις» από τον κρατικό προϋπολογισμό όταν δεν ικανοποιείται η προβλεπόμενη κερδοφορία του επενδυτή. Χαρακτηριστικά τα παραδείγματα του «Μορέα», της «Aegean», της «Fraport» και άλλων την περίοδο της πανδημίας.

Μας έλεγαν ότι το Δημόσιο δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να συντηρεί τις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, γι’ αυτό η μόνη λύση είναι να περάσει σε ιδιώτη. Αποκαλύφθηκε -πολύ πρόσφατα κιόλας- ότι ήταν προπέτασμα για να προχωρήσουν το ξεπούλημά του, όταν στη σύμβαση παραχώρησης των εγκαταστάσεων του τένις ανέλαβε ο οργανισμός του ΟΑΚΑ τα έξοδα όλων των επισκευών των χώρων αυτών.

Οι Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις στο Μαρούσι ήταν η προμετωπίδα της μεγάλης εκστρατείας που στήθηκε ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Μιας εκστρατείας που στο όνομα πάλι της «Ανάπτυξης» έφερε την απογείωση των κερδών των εργολάβων, συνέβαλε στην υπερδιόγκωση του δημόσιου χρέους που ακόμη το πληρώνει ο ελληνικός λαός, εκτόξευσε την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης οικονομικά, αλλά και θρηνήσαμε πολλά θύματα, λόγω των πολλών εργατικών ατυχημάτων.

Δεν θα ανεχθούμε να ξαναζήσουμε τα ίδια.

Δεν θα ανεχθούμε την εκποίηση-ξεπούλημα των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ.

Δεν θα ανεχθούμε ξενοδοχεία και επαγγελματικές-εμπορικές χρήσεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις τις οποίες έχει χρυσοπληρώσει ο ελληνικός λαός.

Παλεύουμε για:

  • Να παραμείνουν δημόσιες οι εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ -να είναι ελεύθερα προσβάσιμες σε όλους.
  • Να διατηρηθεί αποκλειστικά ο αθλητικός χαρακτήρας του χώρου.
  • Να μετατραπεί σε κέντρο για την προώθηση του μαζικού ερασιτεχνικού αθλητισμού, εξυπηρετώντας τόσο τους κατοίκους της περιοχής και του λεκανοπεδίου όσο και τα ερασιτεχνικά σωματεία.

Καλούμε σε Συγκέντρωση ενάντια στα σχέδια ξεπουλήματος των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ την Τρίτη 20 Ιουλίου στις 19:30, στον σταθμό «Ειρήνη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet