Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Να ληφθούν μέτρα στους Δήμους για την ασφάλεια των εργαζόμενων στην κακοκαιρία
ΟΤΑ

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Να ληφθούν μέτρα στους Δήμους για την ασφάλεια των εργαζόμενων στην κακοκαιρία

Να ληφθούν μέτρα στους Δήμους για την ασφάλεια των εργαζόμενων ζητεί το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, με αφορμή την κακοκαιρία που σαρώνει στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής αναφέρει:

«Εδώ και δύο ημέρες, σχεδόν σε όλες τις περιοχές της χώρες, επικρατούν θερμοκρασίες έντονου ψύχους και σύμφωνα με τις προβλέψεις των επιστημόνων, τα επόμενα 24ωρα θα επικρατήσουν ακόμα πιο χαμηλότερες θερμοκρασίες. Εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους συναδέλφους να ιδιαίτερα προσεχτικοί κατά την εργασία τους, καθώς και να γνωρίζουν ότι κάτω των τεσσάρων βαθμών Κελσίου δεν πραγματοποιούνται εργασίες σε εξωτερικούς χώρους (καθαριότητα, πράσινο, οικοδομικές κ.α). Ενώ όσοι εργαζόμενοι λόγω χιονιού ή πάγου δεν μπορέσουν να προσέλθουν στην εργασία τους είναι δικαιολογημένοι. Οι δημοτικές αρχές, να χορηγήσουν άμεσα όλα τα Ατομικά Μέσα Προστασίας για το ψύχος, να μεριμνήσουν για μέτρα ώστε οι εργαζόμενοι να είναι προφυλαγμένοι από τις χαμηλές θερμοκρασίες και οι εργασίες να περιορίζονται στις απολύτως αναγκαίες, που έχουν σχέση και μόνο με την Πολιτική Προστασία για τις ανάγκες που θα δημιουργήσει ο χιονιάς. Καμία εργασία που θέτει σε κίνδυνο την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων δεν πρέπει να πραγματοποιείται.

Μετά την απόφαση, λόγω των καιρικών συνθηκών, να παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία, καλούμε το υπουργείο Εσωτερικών να εκδώσει οδηγία ώστε να μην χρεωθούν άδεια οι εργαζόμενοι γονείς που θα υποχρεωθούν να λείψουν από την εργασία τους για να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι. Κυβέρνηση και δήμαρχοι να σταματήσουν να βλέπουν τους εργαζόμενους ως αναλώσιμους στα γρανάζια της “ανάπτυξης”. Να σταματήσουν να βάζουν το οικονομικό όφελος πάνω από την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet