Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Οι εργαζόμενοι με συμβάσεις Covid έδωσαν απάντηση στον εμπαιγμό της κυβέρνησης
amna.gr
ΟΤΑ

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Οι εργαζόμενοι με συμβάσεις Covid έδωσαν απάντηση στον εμπαιγμό της κυβέρνησης

Ότι η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων με συμβάσεις Covid στη στάση εργασίας «έδωσε απάντηση στον εμπαιγμό της κυβέρνησης όσο αφορά τη δίμηνη παράταση των συμβάσεων» τονίζει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον εκπρόσωπο του υπουργείου υποστηρίξαμε ότι από τις υπηρεσίες των Δήμων αυτοί οι συνάδελφοι όχι απλά δεν περισσεύουν, αλλά χρειάζονται και άλλοι τόσοι, προκειμένου να καλυφθούν τα τεράστια κενά στις υπηρεσίες και ότι η μοναδική λύση είναι η μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Από τη μεριά του ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης μας δήλωσε ότι είναι αντισυνταγματικό, ενώ πρόβαλλε και ότι τα δημοσιονομικά της χώρας δεν επαρκούν. Επίσης, με κυνικό τρόπο μας δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι με συμβάσεις Covid είναι ανακυκλώσιμοι και με το που θα έρθουν οι συνάδελφοι μέσα από τη Κοινωφελή Εργασία θα απολυθούν.

Στην ανταπάντηση μας ξεκαθαρίσαμε ότι οι συνάδελφοι δεν είναι ανακυκλώσιμοι, σήμερα τους έχουμε ανάγκη και αύριο τους πετάμε στην ανεργία. Ενώ όσο αφορά τα χρήματα είπαμε ότι για τους εργάτες δεν έχετε χρήματα, για τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες μια χαρά τα βρίσκετε. Επίσης, στην ερώτηση μας τι θα γίνει με τους συναδέλφους που κλείνουν το 24μήνο η απάντηση ήταν ότι δεν γνωρίζει.

Συνάδελφοι συνεχίζουμε τον αγώνα μας, κλιμακώνουμε για το δικαίωμα μας στη μόνιμη και σταθερή δουλειά και από αυτό δεν θα κάνουμε βήμα πίσω. Δεν έχουμε αυταπάτες για το ρόλο της κυβέρνησης, της Περιφέρειας και των δημάρχων. Όλοι τους είναι απέναντι στο δικαίωμα μας στη μόνιμη και σταθερή δουλεία. Εδώ και χρόνια προσπαθούν με κάθε τρόπο να την καταργήσουν γιατί στο σχεδιασμό τους στη πολιτική τους είναι η μεγαλύτερη διείσδυση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στις υπηρεσίες των Δήμων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να φτιάξουν σε κάθε Δήμο επιτροπή συμβασιούχων, να οργανώσουν τον αγώνα τους, να έρθουν σε επαφή με το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και με την Παναττική Επιτροπή Συμβασιούχων. Δεν θα ανεχτούμε καμιά απόλυση. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Προετοιμαζόμαστε για τη μεγάλη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 6 του Απρίλη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet