Τέσσερα νέα πειραματικά σχολεία σε Ν. Ιωνία, Λυκόβρυση, Χαλάνδρι
pexels.com/Katerina Holmes
ΟΤΑ

Τέσσερα νέα πειραματικά σχολεία σε Ν. Ιωνία, Λυκόβρυση, Χαλάνδρι

Τέσσερα νέα πειραματικά σχολεία σε Δήμους του Βόρειου Τομέα της Αθήνας περιλαμβάνει η ενίσχυση του θεσμού των πρότυπων και πειραματικών σχολείων που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας για τη σχολική περίοδο 2021-2022. Πρόκειται για τα 1ο Νηπιαγωγείο Χαλανδρίου, 1ο Δημοτικό Χαλανδρίου, 1o Νηπιαγωγείο Λυκόβρυσης και 3ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας, τα οποία αναβαθμίζονται σε πειραματικά. Να σημειωθεί ότι στον Βόρειο Τομέα λειτουργούν ήδη δύο πρότυπα γυμνάσια και δύο πρότυπα λύκεια (Ανάβρυτα και Βαρβάκειος).

Η κλήρωση για τα πειραματικά σχολεία θα γίνει την Πέμπτη 24 Ιουνίου και οι εξετάσεις για τα πρότυπα τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021.

Με την επέκταση του δικτύου πρότυπων και πειραματικών σχολείων κατά 50 σε όλη τη χώρα (41 νέα πειραματικά και 9 νέα πρότυπα), ο συνολικός αριθμός τους φτάνει τα 112 (37 πρότυπα και 75 πειραματικά).

Μέχρι σήμερα πειραματικά σχολεία λειτουργούσαν σε 7 από τις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και πρότυπα σε 5 από τις 13. Από το σχολικό έτος 2021-2022, και στις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις, θα λειτουργούν πειραματικά σχολεία, ενώ πρότυπα θα λειτουργούν στις 10 από τις 13.

Όπως σημειώνει το υπουργείο Παιδείας στην ανακοίνωσή του, «τα πρότυπα σχολεία είναι σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης, οι οποίες στοχεύουν στην καλλιέργεια και τη διάχυση της ιδέας και των πρακτικών της αριστείας στο εκπαιδευτικό σύστημα, καθώς και στην ανάδειξη και ενθάρρυνση μαθητών με ταλέντα και ιδιαίτερες μαθησιακές δυνατότητες. Τα πειραματικά σχολεία είναι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης, οι οποίες στοχεύουν στην υποστήριξη του πειραματισμού και της πιλοτικής εφαρμογής εκπαιδευτικών καινοτομιών στο εκπαιδευτικό σύστημα, σε τυχαίο δείγμα του μαθητικού πληθυσμού που εισάγεται σε αυτά με κλήρωση. Επιπλέον, επιδιώκεται η εξοικείωση των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών με τη διδασκαλία των επιμέρους γνωστικών αντικειμένων, σε συνεργασία με τμήματα και σχολές Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ) και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ)».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet