Το ΙΤΑ θα εκπονήσει μελέτη για δημιουργία ενημερωτικού οδηγού Πολιτικής Προστασίας στην Τ.Α.
ΟΤΑ

Το ΙΤΑ θα εκπονήσει μελέτη για δημιουργία ενημερωτικού οδηγού Πολιτικής Προστασίας στην Τ.Α.

Με αφορμή την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, την Τρίτη 10 Αυγούστου, όπου συζητήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα βοηθήσει τους πυρόπληκτους, ο δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και πρόεδρος του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ), Ηλίας Αποστολόπουλος, ενημερώνει το κοινό ότι το ΙΤΑ, το προσεχές διάστημα, θα εκπονήσει μελέτη με τίτλο «Σύνταξη και Δημιουργία Ενημερωτικού Οδηγού για τα Στελέχη Τοπικής Αυτοδιοίκησης για θέματα Πολιτικής Προστασίας».

Όσα σημειώνει ο κ. Αποστολόπουλος, μετά την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ:

Οι Δήμοι θα σταθούμε αρωγοί σε όσους πλήττονται, στηρίζοντάς τους με όλες μας τις δυνάμεις. Αυτό που θα πρέπει επίσης να κοιτάξουμε είναι το θέμα της εκπαίδευσης αιρετών, υπαλλήλων και απλών πολιτών, γιατί μια καλύτερη διαχείριση ανάλογων καταστάσεων προϋποθέτει σωστή οργάνωση και πάνω από όλα πρόληψη.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ουσιαστική ήταν η παρέμβαση του κ. Ευθύμιου Λέκκα, καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος επεσήμανε το πόσο σημαντικό είναι να δοθεί ένας οδηγός για την κλιματική αλλαγή, εύχρηστος και κατανοητός, με κύριο σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση των στελεχών των ΟΤΑ, ώστε να αντιδρούν άμεσα και αποτελεσματικά σε έκτακτες περιπτώσεις φυσικών φαινομένων. Μία μελέτη που θα εκπονηθεί το προσεχές διάστημα από το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τίτλο «Σύνταξη και Δημιουργία Ενημερωτικού Οδηγού για τα Στελέχη Τοπικής Αυτοδιοίκησης για θέματα Πολιτικής Προστασίας».

Σημαντική μέχρι στιγμής είναι η προσφορά Δήμων της Ελλάδας, καθώς και ιδιωτών χορηγών, οι οποίοι έχουν συνδράμει στην κάλυψη των αναγκών που έχουν δημιουργηθεί από τις καταστροφές στις πληγείσες περιοχές.

Η πλατφόρμα της Συμμαχίας Ευθύνης και Αλληλεγγύης είναι ενεργή στο παρακάτω link: https://forms.gle/bsFRFgZWN5nDVrLv6

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet