Χαρά, ελπίδα και πράσινο φύτευσαν μικροί και μεγάλοι στο πάρκο Φραγκοκλησιάς
Κοινωνία

Χαρά, ελπίδα και πράσινο φύτευσαν μικροί και μεγάλοι στο πάρκο Φραγκοκλησιάς

Εκατοντάδες πολίτες όλων των ηλικιών από το Χαλάνδρι και το Μαρούσι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου, των συλλόγων Πολυδρόσου και Νέου Αμαρουσίου και των Δήμων Χαλανδρίου και Αμαρουσίου, και έδωσαν το «παρών» στη δενδροφύτευση που έγινε την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου στο πάρκο της Φραγκοκλησιάς, με τη συνεργασία του Δασαρχείου Πεντέλης και της Δ/νσης Αναδασώσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Η δενδροφύτευση έγινε στον χώρο δίπλα από την οδό Φραγκοκλησιάς, που είναι χαρακτηρισμένος ως δασικός και ανήκει στην Α’ Ζώνη της Ρεματιάς. Πρόκειται για έναν χώρο που παρέμενε εγκαταλελειμμένος μετά την ολοκλήρωση του έργου της Αττικής Οδού.

Στην περιοχή φυτεύτηκαν 400 δενδρύλλια όπως αγριελιές, κουκουναριές, κουμαριές, σχίνοι, πουρνάρια, δάφνες, καστανιές και κυπαρίσσια (τα δένδρα προσέφερε η Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής).

Καθοριστική η συμβολή των εργαζομένων των δύο Δήμων, που ήδη από το Σάββατο είχαν ολοκληρώσει την προεργασία για την τοποθέτηση των δένδρων, όπως επίσης των εθελοντών, των προσκόπων και των μαθητών Χαλανδρίου και Αμαρουσίου.

Τη δράση στήριξαν με την παρουσία τους οι δήμαρχοι Χαλανδρίου και Αμαρουσίου, Σίμος Ρούσσος και Θεόδωρος Αμπατζόγλου, η αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα, Λουκία Κεφαλογιάννη, ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, Ιωάννης Κεχρής, οι αντιδήμαρχοι Χαλανδρίου Κώστας Ευθυμίου, Δημήτρης Χριστουλάκης, Σέργιος Γκάκας, Κώστας Γερολυμάτος, Έλενα Χριστούλη και Χάρης Μαυρουδής και οι αντιδήμαρχοι Αμαρουσίου Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Γιάννης Νικολαράκος, Κωνσταντίνος Ρώτας, Ρένα Χαλιώτη.

Επίσης, στη δράση συμμετείχαν ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023, Μάνος Κρανίδης, η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Χαλανδρίου, Λούλα Καρατζά, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Χαλάνδρι Αλλάζουμε Πορεία, Άγγελος Νταβίας, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ενωμένο Μαρούσι, Γιώργος Καραμέρος, ο περιφερειακός σύμβουλος Σπύρος Ευσταθόπουλος, η εντεταλμένη σύμβουλος Τουρισμού Δήμου Αμαρουσίου Φανή Λέκκα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μάντυ Ρώτα, Σπύρος Μπόγδανος, και Πέτρος Κούκουζας κ.ά.

Η ανακοίνωση από το Ενωμένο Μαρούσι για τη δενδροφύτευση

Ακόμη παραβρέθηκαν από τον Σύλλογο SOS Ρεματιάς η Μαρίνα Σμαραγδή και μέλη, ο πρόεδρος του Νέου Αμαρουσίου, Δημήτρης Σταμέλος και μέλη, ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου του Πολυδρόσου, Παναγιώτης Πάντος και μέλη, ο προπονητής του Α.Ο. Τρίτων Αμαρουσίου, Πέτρος Βλαντής και αθλητές, εθελοντές μαθητές από το 8ο Λύκειο Πολυδρόσου, ο αντιπρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας, Στέλιος Μαριδάκης, ο επίτιμος πρόεδρος Κώστας Γεωργίου και ο γραμματέας Αθμονέων, Νίκος Αλεπούς.

Τέλος, δυναμική παρουσία είχαν ομάδες Προσκόπων από το Μαρούσι αλλά και στελέχη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου τόνισε για τη δράση: «Είναι σημαντική η περιβαλλοντική αυτή δράση πρασίνου με τη φύτευση 400 νέων δενδρυλλίων. Γίνεται με τη συμμετοχή των συλλόγων της περιοχής, με τη βοήθεια των Δήμων και της Περιφέρειας. Είναι μία περιοχή που έχριζε δενδροφυτεύσεων όπου, και με συγκίνηση, διαπιστώνουμε την πρωτοβουλία πολλών εθελοντών».

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου αναφέρθηκε στη μεγάλη συμμετοχή των εθελοντών και την αρωγή των Δήμων και της Περιφέρειας, ενώ εξέφρασε και την ικανοποίηση που βλέπει ό,τι προσφέρει η πράξη της δεντροφύτευσης για τους συμμετέχοντες.

Με τη σειρά της η αντιπεριφερειάρχης έκανε λόγο για τα οφέλη της κομποστοποίησης οργανικών αποβλήτων που μετατρέπονται σε λίπασμα και τα οποία προκύπτουν από τους καφέ κάδους, σημειώνοντας τη συμβολή της Περιφέρειας σε αυτό.

Η δεντροφύτευση ήταν μία πρωτοβουλία και δράση συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αμαρουσίου, μέσω του γραφείου Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού και του εντεταλμένου συμβούλου αυτού Γιάννη Ιωαννίδη, του Δήμου Χαλανδρίου και των Συλλόγων SOS Ρεματιάς, Πολυδρόσου και Νέου Αμαρουσίου. Την υποστήριξη δε όλων ανέλαβε το Δασαρχείο Πεντέλης, ο ΕΔΣΝΑ και η Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής. Συμμετείχαν δε ενεργά οι υπηρεσίες Καθαριότητας και Πρασίνου των Δήμων Αμαρουσίου και Χαλανδρίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet