Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Ανάβυσσο – Κάηκαν σπίτια
ΟΤΑ

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Ανάβυσσο – Κάηκαν σπίτια

Καλύτερη είναι η εικόνα της πυρκαφιάς που ξέσπασε στον Δήμο Σαρωνικού. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, ως τις 6 το πρωί δεν υπήρχαν ενεργά μέτωπα σε κανένα από τα σημεία όπου η φωτιά έκαψε εκτάσεις, αλλά και σπίτια.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής παρέμειναν στο σημείο όλο το βράδυ, καθώς υπάρχουν σημεία που υπάρχει φόβος αναζωπύρωσης, με τους ανέμους να πνέουν ισχυροί και τη νύχτα στην περιοχή.

Κάηκαν σπίτια

Η φωτιά προκάλεσε μεγάλες καταστροφές και με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να αρχίσει η καταγραφή των ζημιών. 

Ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, είπε ότι «ήταν πραγματικά μία κόλαση, πάρα πολύ δυνατός αέρας και οι ριπές του αέρα ήταν που μετέδιδαν τη φωτιά και την έκαναν αδύνατο να ελεγχθεί, παρ’ όλη την τεράστια κινητοποίηση της πυροσβεστικής και της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Όπως είπε ο κύριος Φιλίππου, η πυρκαγιά ξεκίνησε από τους πρόποδες του Πάνειου όρους, πήγε πρώτα προς τη Φέριζα, η οποία ήταν η πρώτη που εκκενώθηκε, όπου υπάρχουν και κάποια καμμένα σπίτια και πιθανόν και κάποιες αποθήκες, στη συνέχεια πήγε προς τον Όλυμπο και στη συνέχεια περικύκλωσε όλη την περιοχή της Αναβύσσου.

Συνολικά επτά περιοχές χρειάστηκε να εκκενωθούν, με τους πολίτες να ενημερώνονται από το «112», αλλά και τον Δήμο Σαρωνικού, για να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Οι οικισμοί που εκκενώθηκαν χθες ήταν οι Φέριζα, Μόβριζα, Ολυμπος, Αγροτικής Τράπεζας (Οικισμός ΑΤΕ), Άγιος Παντελεήμονας, Άρης Σαρωνίδας και Αγιασμόθι, καθώς και το Οικοτροφείο «Αργώ», όπου βρίσκονταν 27 παιδιά. Ολοι μετέβησαν στο γήπεδο της Παλαιάς Φώκαιας.

Το βράδυ ξέσπασε φωτιά και στην περιοχή Καμάριζα, κοντά στον Αγιο Κωνσταντίνο Αττικής, αλλά μακριά από κατοικίες. Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση, αλλά από το πρωί δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και σε αυτό το σημείο.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet