“Ουδέποτε συνηγόρησε η ΚΕΔΕ στα όσα προβλέπει το άρθρο 13”
Αυτοδιοίκηση

“Ουδέποτε συνηγόρησε η ΚΕΔΕ στα όσα προβλέπει το άρθρο 13”

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, με ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο, δηλώνει ότι, με ομόφωνο ψήφισμα του Δ.Σ. της, εξέφρασε την αντίθεσή της με την πρόθεση της κυβέρνησης να απαλλάξει τους παραχωρησιούχους του Δημοσίου, των ΟΤΑ και του ΤΑΙΠΕΔ, από την καταβολή ανταποδοτικών τελών.

‘Οπως τονίζει σε ανακοκοίνωσή της, “μέσα από το ψήφισμά μας ζητήσαμε από την κυβέρνηση και τον υπουργό Εσωτερικών να αποσυρθεί άμεσα το άρθρο 13 του πολυνομοσχεδίου, στο οποίο περιλαμβανόταν η συγκεκριμένη διάταξη.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν από το προεδρείο της ΚΕΔΕ σειρά επαφών τόσο με την πολιτική ηγεσία του ΥπΕΣ. , όσο και με όλα τα πολιτικά κόμματα στη Βουλή, στους οποίους επαναλάβαμε το αίτημά μας να αποσυρθεί το άρθρο 13.

Η απόφαση, λοιπόν, να απαλλαχθούν τα ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα από συνταγματικά κατοχυρωμένες υποχρεώσεις τους (όπως η καταβολή ανταποδοτικών τελών) και να επιβαρυνθούν με τον τρόπο αυτό τα απλά νοικοκυριά και οι μικρές επιχειρήσεις, έχει αποκλειστικά τη σφραγίδα της κυβέρνησης και των υπουργών που συνυπογράφουν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Η ΚΕΔΕ ουδέποτε συναίνεσε στην υιοθέτηση πολιτικών που στραγγαλίζουν οικονομικά τους Δήμους και διαψεύδουμε όποιον ισχυρίζεται, εντός κι εκτός Βουλής, κάτι τόσο αναληθές”.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet