«Ο Αρχοντοχωριάτης» στα Βριλήσσια από τον ΣΒΑΠ
Αυτοδιοίκηση

«Ο Αρχοντοχωριάτης» στα Βριλήσσια από τον ΣΒΑΠ

Ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ) σε συνεργασία με τον Δήμο Βριλησσίων παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση «Ο Αρχοντοχωριάτης», που είναι μια παραγωγή του Πολιτιστικού και Επιστημονικού Συλλόγου Χαλανδρίου «Αργώ».

«Ο Αρχοντοχωριάτης»

Πρόκειται για ένα διαχρονικό και πάντα επίκαιρο έργο του Μολιέρου το οποίο παρουσιάζουν οι μικροί και μεγάλοι ηθοποιοί της Θεατρικής Ομάδας του Συλλόγου σε σκηνοθεσία της Ιωάννας Μπακαλάκου και μετάφραση Ιωάννη Πολέμη.

Η παράσταση έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία στους Δήμους Χαλανδρίου και Πεντέλης όπου παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2017 και έτυχε της μεγάλης αποδοχής του κοινού.

«Ο Αρχοντοχωριάτης» ανεβαίνει την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018 στις 19:30 στο Πνευματικό Κέντρο Βριλησσίων – αίθουσα Μουσών (Κισάβου 11, Βριλήσσια).

Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν.

Η συνεργασία του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων με τον Σύλλογο «Αργώ», για την παρουσίαση δωρεάν θεατρικών παραστάσεων, ξεκίνησε με τη νέα χρονιά και εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος των Διαδημοτικών Πολιτιστικών Συναντήσεων «Εν Άστει» που διοργανώνει ο Σύνδεσμος με τους Δήμους – μέλη του.

Σκοπός του προγράμματος είναι, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο η ανάδειξη και η προβολή των πολιτιστικών δραστηριοτήτων των Δήμων – μελών και φορέων τους, με κοινωνικό προσανατολισμό και ελεύθερη πρόσβαση στους δημότες.

Πρόσκληση στη θεατρική παράταση «Ο Αρχοντοχωριάτης»
Λίγα λόγια για το έργο

Ο κύριος Ζουρντέν είναι ένας έμπορος που κατάφερε να κάνει μια μικρή περιουσία. Αφού κατέκτησε την ευμάρεια, αποφασίζει να κατακτήσει και την είσοδο του στην ανώτερη τάξη, η οποία τον 17ο αιώνα αποτελείται από τιτλούχους ευγενείς. Στην προσπάθεια του αυτή επιστρατεύει δασκάλους κάθε είδους καθώς κι έναν ευγενή που του ορκίζεται ειλικρινή φιλία και του υπόσχεται, έναντι αδρούς οικονομικής ενίσχυσης, να τον βοηθήσει να αναρριχηθεί στην κλίμακα της αριστοκρατίας. Η μεγαλομανία του τον φέρνει σε σύγκρουση με τους δικούς του ανθρώπους και τον οδηγεί στον πλήρη εξευτελισμό. Τη λύση θα δώσει μια ξεκαρδιστική φάρσα κι ο πάντα καταλυτικός έρωτας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet