Ο Γ. Πατούλης θα παρουσιάσει τις θέσεις της ΚΕΔΕ για την αλλαγή του «Καλλικράτη»
Αυτοδιοίκηση

Ο Γ. Πατούλης θα παρουσιάσει τις θέσεις της ΚΕΔΕ για την αλλαγή του «Καλλικράτη»

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 12.00, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέντευξη Τύπου, που γίνεται στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, θα συμμετάσχουν επίσης ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λ. Κυρίζογλου και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστας.

Ο κ. Πατούλης θα παρουσιάσει τις θέσεις της ΚΕΔΕ για την προωθούμενη μεταρρύθμιση ενόψει της έναρξης του διαλόγου για την αλλαγή του «Καλλικράτη», με βάση το τρίπτυχο Αποκέντρωση -Αποτελεσματικότητα – Διαφάνεια. «Με στόχο την ενδυνάμωση του ρόλου των πολιτών, η ΚΕΔΕ προχωρά σε συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις για μία ριζική μεταρρύθμιση που θα οδηγήσει στην αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα, ο κ. Πατούλης θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες της μελέτης που εκπόνησε, για λογαριασμό της ΚΕΔΕ, το ΙΤΑ για τη φορολογική αποκέντρωση και το νέο μοντέλο χρηματοδότησης της Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα.

Ακολούθως και συγκεκριμένα στις 14.00, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ στα γραφεία της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας.

Αναλυτικά η μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα παρουσιαστεί το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 11.30 στο περίπτερο της ΚΕΔΕ στη ΔΕΘ (Κτήριο 13-Περίπτερο 14).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet