Ο Γ. Πατούλης σε εκδήλωση του Γάλλου πρέσβη για τη διοικητική μεταρρύθμιση
Αυτοδιοίκηση

Ο Γ. Πατούλης σε εκδήλωση του Γάλλου πρέσβη για τη διοικητική μεταρρύθμιση

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, παρέστη στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, Christophe Chantepy, στο πλαίσιο της συνεργασίας Ελλάδας – Γαλλίας, μέσω της expertise France, με αφορμή την προωθούμενη διοικητική μεταρρύθμιση στη χώρα μας.

Στη δεξίωση παρέστησαν η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (SRSS), Daniele Dotto, και ο επιτετραμμένος για τη συνεργασία για τις μεταρρυθμίσεις στην Ελληνική Δημοκρατία, Claude Wendling.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος είχε την ευκαιρία να συζητήσει εκτενώς με τον Γάλλο πρέσβη για σημαντικά ζητήματα που σχετίζονται με την τοπική διοίκηση, με έμφαση στο θέμα του εσωτερικού ελέγχου στους Δήμους και ιδιαίτερη αναφορά στον προληπτικό έλεγχο.

Ο κ. Πατούλης τάχτηκε υπέρ της συγκρότησης δομών εσωτερικού ελέγχου στους δήμους, προκειμένου, όπως επισήμανε στον πρέσβη, να επιτευχθεί μια νέα ισορροπία ανάμεσα στις διάφορες μορφές ελέγχου και υπογράμμισε τη διάθεση και την πρόθεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού να συνεργαστεί και να συμβάλλει καθοριστικά στην εθνική προσπάθεια της πρόληψης και της καταπολέμησης της διαφθοράς.

Η συγκεκριμένη βούληση υπογραμμίστηκε από τον κ. Πατούλη και τον περασμένο Οκτώβριο στο Παρίσι, σε εκδήλωση όπου έγινε η παρουσία της πιλοτικής δράσης για την ίδρυση και λειτουργία μονάδων εσωτερικού ελέγχου στις δημοτικές περιφερειακές και αποκεντρωμένες αρχές, που υλοποίησε η Γενική Γραμματεία για την Πρόληψη της Διαφθοράς με τη στήριξη της expertise France.

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε με τον πρέσβη της Γαλλίας η ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο χωρών κυρίως σε ότι αφορά τον τομέα του εσωτερικού ελέγχου, με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του.

«Στόχος μας είναι», τόνισε ο κ. Πατούλης, «η διασφάλιση της νομιμότητας και της αξιοπιστίας της οικονομικής διαχείρισης και πρόσθεσε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού είναι πιο ώριμη από ποτέ για να συμβάλλει ουσιαστικά, προς αυτή την κατεύθυνση».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet