Ο Νεκτάριος Καλαντζής στις Βρυξέλλες για το Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τους Νέους Αγρότες
Αυτοδιοίκηση

Ο Νεκτάριος Καλαντζής στις Βρυξέλλες για το Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τους Νέους Αγρότες

Τις Βρυξέλλες επισκέφθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδας (ΕΝΑ) και δημοτικός σύμβουλος Παλλήνης Νεκτάριος Καλαντζής, με αφορμή το 5ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νέων Αγροτών, που διεξήχθη την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018 στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο πρόεδρος της ΕΝΑ, ως επικεφαλής των Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος, βρέθηκε εκεί για να στηρίξει τόσο την ελληνική συμμετοχή για τον Ευρωπαίο Νέο Αγρότη της Χρονιάς, όσο και για να συζητήσει θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Στο συνέδριο συμμετείχαν νέοι αγρότες από χώρες όπως το Βέλγιο, η Βουλγαρία, η Κροατία, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Ρουμανία, η Σλοβενία, η Ισπανία, η Πολωνία και η Πορτογαλία, με την τελευταία να κερδίζει με την παρουσίασή της το πρώτο βραβείο.

Να σημειωθεί ότι στο Συνέδριο για τον Καλύτερο Νέο Αγρότη της Ευρώπης συμμετείχε τόσο ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Antonio Tajani, όσο και ο πρόεδρος του EPP στο Ευρωκοινοβούλιο, Manfred Weber, αλλά και ο αρμόδιος Επίτροπος για Αγροτικά Θέματα, με τον οποίο ο πρόεδρος της ΕΝΑ, Νεκτάριος Καλαντζής, είχε κατ’ ιδίαν επαφές για το μέλλον του αγροτικού τομέα.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο κ. Καλαντζής είχε επαφές με Έλληνες ευρωβουλευτές και στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παρακολουθώντας από κοντά το 5ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νέων Αγροτών, ο πρόεδρος της ΕΝΑ δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντική η συμμετοχή και η παρακολούθηση για τους Έλληνες αυτοδιοικητικούς τέτοιων συνεδριάσεων, αφού στις Βρυξέλλες, εδώ που χτυπάει η καρδιά της Ευρώπης, μπορούμε να πάρουμε παραδείγματα από Ευρωπαίους συναδέλφους μας για την επόμενη μέρα σε σημαντικά ζητήματα. Ένα από αυτά είναι οι ευκαιρίες που μπορούν και πρέπει να έχουν οι νέοι άνθρωποι, ως εργαζόμενοι, στον πρωτογενή τομέα και στην ελληνική γεωργία, όπου – αν δεν εισέλθουν, με κίνητρα, νέοι άνθρωποι και νέοι αγρότες – σύντομα δεν μπορεί να έχει μέλλον ούτε ο πρωτογενής τομέας στη χώρα μας, αλλά ούτε και τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet