Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ στην εκδήλωση για τα 30 χρόνια του Συλλόγου «Άλμα Ζωής»
Αυτοδιοίκηση

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ στην εκδήλωση για τα 30 χρόνια του Συλλόγου «Άλμα Ζωής»

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα όλες τις γυναίκες που δίνουν καθημερινό αγώνα για να νικήσουν τον καρκίνο του Μαστού, διαμήνυσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, χαιρετίζοντας την επετειακή εκδήλωση για τα 30 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο του Μαστού.

Ο κ. Πατούλης έδωσε συγχαρητήρια στην πρόεδρο, στο Διοικητικό Συμβούλιο και σε όλες τις εθελόντριες του Συλλόγου για τη σπουδαία δουλειά που έχουν προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια δίνοντας ζωή στις γυναίκες.

Κατά την ομιλία του ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος στηρίζει την προσπάθεια ευαισθητοποίησης και προαγωγής της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού, έχοντας αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφιών που πραγματοποιείται από την Ένωση σε Δήμους της χώρας και το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και τη συμβολή του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

«Απευθυνόμαστε σε γυναίκες που ζουν σε απομακρυσμένους ορεινούς και νησιωτικούς Δήμους και δεν έχουν τη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης σε δομές υγείας» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Μέσα από αυτό το πρόγραμμα αναδείχθηκαν έγκαιρα ευρήματα ύποπτα για κακοήθεια. Πρόκειται για μια έμπρακτη προσπάθεια που καταβλήθηκε και έχει ουσιαστικά αποτελέσματα σε εκατοντάδες περιπτώσεις. Δίνουμε μήνυμα ελπίδας ότι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να νικήσει τον καρκίνο».

Απευθυνόμενος σε όσες γυναίκες παλεύουν με τη νόσο, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε ότι αξίζουν το θαυμασμό για το θάρρος, το κουράγιο τους και αποτελούν πρότυπο ζωής και αγωνιστικότητας.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του εστίασε στην αξία της σωστής ενημέρωσης στη μάχη κατά της νόσου και σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Εμείς από την πλευρά μας θεωρούμε υποχρέωση και καθήκον μας να συνεχίσουμε τη δρομολόγηση δράσεων με στόχο να θωρακίσουμε ακόμα περισσότερο τις γυναίκες, και ιδιαίτερα όσες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, απέναντι στον καρκίνο του μαστού. Θα συνεχίσουμε με κάθε δυνατό τρόπο και πόρο που μπορούμε να διαθέσουμε, να οργώνουμε την Ελλάδα, απλώνοντας το χέρι μας σε όσες γυναίκες μας έχουν ανάγκη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet