Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τιμήθηκε για τη συμβολή του στη διάδοση των Ολυμπιακών Αξιών
Αυτοδιοίκηση

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τιμήθηκε για τη συμβολή του στη διάδοση των Ολυμπιακών Αξιών

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, τιμήθηκε με αναμνηστική πλακέτα για τη συμβολή του στη διάδοση των Ολυμπιακών Αξιών και ιδιαίτερα της ιερής Εκεχειρίας, σε ειδική ημερίδα που διοργάνωσε ο Οργανισμός Συμπολιτεία Ολυμπίας, στο Πολεμικό Μουσείο.

Στην ημερίδα η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκδηλώσεων με θέμα την Εκεχειρία και τον Ολυμπισμό παρουσιάστηκαν οι δράσεις που έγιναν το 2017, αλλά και αυτές που προγραμματίζονται για το 2018 για «το Μονοπάτι της Εκεχειρίας».

Παράλληλα, έγινε αφιέρωμα στην ελληνορωμαϊκή πάλη, με βράβευση Ελλήνων Ολυμπιονικών, ενώ στο φουαγιέ του Μουσείου παρουσιάστηκε εικαστική έκθεση με θέμα την ειρήνη και τον αθλητισμό με έμφαση στην πάλη, από έργα γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών.

Οι δράσεις του «Μονοπατιού της Εκεχειρίας» θα ολοκληρωθούν στις 22 Απριλίου 2018 με τη διεξαγωγή του Δρόμου της Εκεχειρίας Ήλιδας – Ολυμπίας.

Την απονομή της τιμητικής πλακέτας έκανε στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ η πρόεδρος της Συμπολιτείας Ολυμπίας, Σοφία Χίντζιου-Κοντογιάννη.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ευχαρίστησε τη Συμπολιτεία Ολυμπίας και την πρόεδρό του για την τιμητική απονομή και επισήμανε τα εξής:

«Πριν από λίγους μήνες η ΚΕΔΕ και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας υπογράψαμε κοινή διακήρυξη για την προώθηση του θεσμού της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, επισφραγίζοντας έμπρακτα τη βούληση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμβάλει ουσιαστικά στη διάδοση και διεθνοποίηση των ολυμπιακών αξιών. Στόχος μας είναι να αναλάβουμε πρωτοβουλίες που προωθούν τον διάλογο, τη συμφιλίωση, την αμοιβαία κατανόηση, την αλληλεγγύη και την ειρήνη, που είναι τα βασικά ολυμπιακά ιδεώδη.

»Προτεραιότητα για τους Δήμους είναι η συνοχή των τοπικών κοινωνιών. Σε αυτό το πλαίσιο οφείλουμε να αναδείξουμε το πνεύμα ουμανισμού, ανθρωπισμού και πολιτισμού, το ολυμπιακό πνεύμα που αποτέλεσε ένα διαχρονικό βάθρο του δυτικού πολιτισμού».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet